1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 0.1 kuruşluk ihale
0.1 kuruşluk ihale

0.1 kuruşluk ihale

KARS’TA YIKIMINA KARAR VERİLEN ATATÜRK İŞHANI, BİR FİRMA TARAFINDAN 0.1 KURUŞA YIKILACAK. YIKIMI İÇİN MİLYARLARCA HARCANILACAK BİNA SADECE 0.1 KURUŞA YIKILACAK...

A+A-

Atatürk İşhanı’nın yıkımı için yapılan ihalede Antalyalı Uğur Mühendislik yetkililerinin sunduğu rakam salonda bulunanları şaşırttı.

Kars İl Özel İdaresi misafirhane salonunda yapılan ihaleye toplam 15 firma katıldı. Saatler 10.00’u gösterdiğinde ihaleye katılacak firmalar dosyalarını kurula sunarak salondaki yerlerini aldılar. İhale salonuna geçen komisyon, sunulan dosyaları tek tek inceledi. İhale Komisyonu Başkanı Ferzender Yarımdağ, yıkılacak olan Atatürk İşhanı’nın ihale bedelini 515 bin 556 TL olarak ihaleye katılan firmalara açıkladı.

Hafriyat ve nakliyat bedeli olarak firmaların sunduğu teklifler zarflar sırasıyla açılarak iştirakçilere açıklandı ve iştirakçiler tarafından onaylatıldı. Yaklaşık yarım saat süren ihalede Antalya’dan Uğur Mühendislik Gurubu Adına Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kılıç’ın sunduğu 0,1 kuruşluk ihale bedeliyle salondakileri şaşırttı. 15 şirketin katıldığı ihalede zarfların tamamı açıldıktan sonra ihalenin hangi firmada kalacağına dair açıklama ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı komisyon başkanlığınca belirtildi.

Atatürk İşhanı’nın yıkım ihalesinde 0,1 kuruşluk bedel sunan uğur Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Kılıç, yapılan ihalede 0,1 kuruşluk bedelle Atatürk İşhanı’nın yıkımını yapacağını ifade etti. Serhat TV muhabiri Bülent Ertaş’ın, “0,1 kuruşluk değeri neden verdiniz?” sorusuna ise Kılıç, yıkımı gerçekleşecek olan binada yaklaşık 580 ton demir ve bununla birlikte bina içinde bulunan elektrik kablolarının olduğu söyledi. Bu yıkımdan ihaleyi alacak firmanın bu binayı yıkarken tam 360 bin TL kar edeceğini de belirten Kılıç, tüm makine ekipmanıyla hazır olduğunu ve Atatürk İşhanı’nı 0,1 kuruşluk değerle yıkacaklarını vurguladı.

ATATÜRK İŞHANININ GEÇMİŞİ

Kars İl Özel İdaresine ait Atatürk İşhanı, Kars İl Genel Meclisinin aldığı kararla güçlendirilmesi ve yeniden kiralama yoluyla hizmete açılmasına karar verildi. Yaklaşık 9 yıldır boşaltılan ve atıl durumda olan Atatürk İşhanı, kentin merkezinde hiçbir işlem yapılmadan bekletildi. Ancak yetkililer tarafından sürekli yapılan açıklamalarda “yıkımı yapılacak” veya “satılacak” deniliyordu. Buna rağmen 9 yıldır hiçbir şekilde bir gelişme yaşanmadı ve öylece kaderine terk edildi. Nihayetinde İl Genel Meclisi 2010 Haziran Ayı Meclis Toplantısı gündemine alındı. Gündemde yıllardır boş ve atıl bekleyen İşhanının İl Özel İdaresi tarafından güçlendirmesinin yapılması karar verildi. Ayrıca, güçlendirmenin tamamlanmasının ardından işyerleri olarak kiralanması kararı da alındı. Alınan bu kararların ardından Atatürk İşhanı’nın bu yıl inşaat sezonu içerisinde tamamlanması bekleniliyordu. Ancak beklenen olmadı inşaat sezonu bitti yıl bitti ama Atatürk İşhanı olduğu gibi kaldı. Sonunda yıkımına karar verildi ve yıkım süreci başlatıldı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.