1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 2 Bin 30 Konut Mayıs Ayında Başlıyor
2 Bin 30 Konut Mayıs Ayında Başlıyor

2 Bin 30 Konut Mayıs Ayında Başlıyor

Kars Belediye Başkanlığı’nca hayata geçirilen “Kentsel Dönüşüm Projesi” nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerinden görüştüğü vatandaşlardan çoğunluğu başkana ‘evet’ diyerek belediye ile anlaştı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’den gelen yetkililerin mahalle sakinleriyle bir bir görüşerek projeyi anlatmalarının ardın gözler 2012 Nisan ayında Atatürk ve Bayrampaşa Mahallelerinde yapılacak konutlara çevrildi.

Başkan Bozkuş, Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerinde yaklaşık 27,7 hektar alanda kurulacak olan konutlarda her türlü konforun düşünüldüğünü söyledi.

Bozkuş; “Kentsel Dönüşüm Projesi”nin hayata geçirilmesi için 19.09.2009 tarihinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projeleri ön protokolü imzalandı. 03.05.2011 tarihli kıymet takdir raporları 2011 fiyatları ile 39.823.070,28-TL. Kıymet takdir bedeline istinaden fizibilite analizi tamamlanarak kentsel dönüşüm ve gelişim projesine ilişkin protokol 23.05.2011 tarihinde imzalandı. Yapılacak olan konutlar 75, 85, 120 ve 150 metrekare olmak üzere 4 tiptir. Yapılacak konut sayısı 2 bin 30 adet olup, bunlardan 886 tanesi hak sahiplerine verilecektir. Kalan konutlar ise projenin tamamlanmasıyla birlikte isteyenlere satılacaktır” dedi.

KARS’IN YAŞANILABİLİR KENT HALİNE GETİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkan Nevzat Bozkuş, Kars’ın iyi görünmesi ve cazip hale gelmesi için çalıştıklarını ve yapılacak konutların Kars’ın görünümüne ayrı bir güzellik katacağını kaydetti.

İHA muhabirine açıklama yapan Bozkuş; “Proje Kars’ın çehresini değiştirecek. Sayın Başbakanımıza sunduğumuz ‘kentsel tasarım projesi’ de bu paralelde devam edecek. Bütün bunları dikkate aldığınızda Kars çağdaş, yaşanılabilir kentler arasında yerini alacak. Amacımız Kars’a hizmet etmek. Bunun içinde doğru bildiğimiz yolda emin adımlarla ilerliyoruz. TOKİ’den gelen yetkili arkadaşlarımız çalışmalarını tamamladı. Artık kısmet olursa Nisan veya Mayıs aylarında Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’ne kazma vuracağız” diye konuştu.

Kentsel yaşam standartları yüksek spor alanlarıyla, ticari ünitelerle altyapısı bitirilmiş bir kentsel yaşam alanı oluşturacaklarını ifade eden Bozkuş; “Oluşturulan bu projede 2 bin 30 adet konut yapılacak. Bu konutlarda 4 adet mimari tip bulunuyor. Bunlar 75, 85, 120 ve 150 metrekareliktir. 150 metrekarelik olanı satışa çıkartılıyor. Diğer 75, 85 ve 120 metrekarelikler de vatandaşın hakları çerçevesinde ya da ufak borçlanmalarla sahip olacakları konutlar olacak. Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye “Belediyemiz yüzde 90 hakkından vazgeçti. Vatandaşımıza bunu bedelsiz olarak terk etti. Bu terke karşılık borçlanması yüksek olan tamamıyla hak sahibi olmayan kaçak yapılarda hak sahibi konumuna getirildi. Ve bu kaçak yapılar hiçbir hakkı olmamasına rağmen aylık bin lira borçlanması gerekirken 105 lira gibi ortalama bir bedelle borçlanmaları sağlandı. Bunu yaparken de belediyemizin konut haklarından aldık ve tüm vatandaşlarımıza verdik. Birde burada önemli olan bir hususta proje aşamasında hiçbir vatandaşımızın evi yıkılmayacak, dışarıda ev tutmayacak. Boş alanda konut yapılacak. Biz öncelikli olarak vatandaşlarımızı düşündük. Ve vatandaşlarımızda bize güvenerek sözleşme yaptı. Vatandaşlarımız Belediyesi’ne güveniyor. Bizde belediye olarak vatandaşlarımın sağlıklı konutlarda yaşamlarını sürdürmeleri için her türlü fedakarlığı yaptık. Karslılar her şeyin en güzelini hak ediyor” şeklinde konuştu.

Kars Belediyesi ve TOKİ’nin imzaladığı proje kapsamında yapılacak konutlardan 886 tanesi hak sahiplerine verilecek.

Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde okul, dini tesis, ticaret merkezi ve sosyal tesisler yapılacak. Konutların yapımına Nisan veya Mayıs aylarında başlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.