1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 263 resimli sergi
263 resimli sergi

263 resimli sergi

Kars Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan yılsonu resim sergisi 623 resim ile yıla damgasını vurdu.

A+A-

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda sergilenen 623 resmin açılışını Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Sat, Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Sara ve Okul Müdürü Alpaslan Çeçen yaptı.

Sergi öncesi öğrencilerce hazırlanan kısa folklor gösterisi sunuldu. Gösterinin ardından açılışı yapılan sergiye çok sayıda vatandaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Atatürk İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Zuhal Namlı Özmen, Teknoloji Tasarı Öğretmenleri Şuhsar Salt, Canan Sakar, Eren Yılmaz’ın destekleriyle ortaöğretim 6-7-8 sınıf öğrencilerinin hazırladığı resimler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Teknoloji ve Tasarım Sergisinde ebruli, çizgi, elişi kağıdı çalışmaları dışında “Yapım Kuşağı” adı altında birbirinden güzel gece lambası ve el sanatları ürünleri yer aldı.

Atatürk İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Zuhal Namlı Özmen serginin yapılma amacının yıl boyunca yapılan çalışmaları halkla paylaşmak olduğunu ifade etti. Özmen, “Öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmaları kendilerini ifade edebilmeleri ve onura olabilmeleri için sergilemektir.” şeklinde konuştu.

Teknoloji Tasarım Öğretmeni Canan Sakar ise Teknoloji ve Tasarım dersinin düzen, kurgu ve yapım kuşağı olmak üzere 3 kuşaktan oluştuğunu belirtti. Sakar, “Bu tür kuşakların asıl amacı öğrencilerimizin yaratıcı düşüncelerini ve yeteneklerini bireysel açıdan geliştirmektir. Görüldüğü üzere öğrencilerimiz de yaptıkları çalışmalarla kendilerini ifade etmişlerdir” dedi.

Okul Müdürü Alpaslan Çeçen ise şunları ifade etti: “Okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin yapmış oldukları bu etkinliklerden dolayı hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin emeklerini kısa sürede halkımıza sunmak, halkımızla paylaşmak için gösterilen bu çabada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından 18:30’da tiyatro ve folklor gösterileri sunulacak. Atatürk İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni ve 1999-2008 yılları arası “Anadolu Ateşi” oyuncusu Volkan Gülcan önderliğinde 11 kız öğrenci tarafından “Anadolu Ateşi” gösterisi sunulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.