1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 29.Ulusal Yönetim ve Organizasyon kongresi başladı
29.Ulusal Yönetim ve Organizasyon kongresi başladı

29.Ulusal Yönetim ve Organizasyon kongresi başladı

Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen 29.Ulusal Yönetim ve Organizasyon kongresi, Kars Kafkas Üniversitesi Ani Salonunda başladı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek olan kongrenin açılış konuşmasını yapan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, “Üniversitemizin 29. kuruluş yıldönümünde, kongremizin 29.cusunu düzenlemenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz.  Türkiye’de sosyal bilimler alanında bilimsel bir etkinliğin 29 yıldır kesintisiz sürdürülmesi çok önemli bir başarıdır. Ulusal yönetim ve organizasyon kongresi fikri de, ilk olarak o zaman Boğaziçi üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Behlül Üsdiken ile İstanbul üniversitesinden Prof. Dr. Tamer Koçel hocalarımız tarafından ortaya atılmıştır. İlk kongre 20 - 22 Mayıs 1993 tarihinde Silivri Pamukbank eğitim tesislerinde düzenlenmiş ve 37 bildiri sunulmuştur. Kongrenin o tarihten bugünlere gelmesinde katkı sağlayan, kongreyi düzenleyen, bildiri sunan, danışmanlık ve hakemlik yapan, kongrelere katılan şuan hayatta olan veya olmayan tüm hocalarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum  / yad ediyorum.  Vatan şairimiz Namık Kemal’in özlü bir sözünde dediği gibi; Müsademi-İ Efkârdan Barika-İ Hakikat Doğar. Yani hakikatin kıvılcımı fikirlerin çarpışmasından ortaya çıkar. Yönetim ve organizasyon kongrelerinin misyonu da, kongre alanlarımız olan örgüt teorisi, örgütsel davranış, stratejik yönetim, insan kaynakları yönetimi ve işletme tarihi alanlarında doğru bilgiye ulaşmak, akademisyenleri bir araya getirerek bilgi ve fikir paylaşımı yoluyla sinerji yaratmak, ayrıca ülkemizin farklı yörelerinden gelen genç akademisyenlerin çalışmalarını kıdemli hocalara sunarak geri bildirilerle, yetişmelerine ve kariyer gelişimlerine katkı sağlamaktır.” dedi.

“Bu yıl 29.cusunu düzenlediğimiz kongrede, devraldığımız bayrağı daha ileri taşımak, kongrenin kurumsallaşma sürecine katkı sağlamak ve daha önceki yıllarda olduğu gibi yönetim ve organizasyon alanına yakışacak kalitede bir kongre gerçekleştirebilmek için danışma kurulundaki kıymetli ve deneyimli hocalarımız ve düzenleme kurulundaki değerli çalışma arkadaşlarımla özveri içinde çalıştık.” diyen Kapu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kongremizin tüm yönetim ve organizasyon camiasına duyurulması için tüm üniversitelerin İİBF dekanları ve yönetim organizasyon anabilim dallarına afişlerimizi ve davet mektuplarımızı ulaştırdık. Yönetim organizasyon mail grupları ve sosyal medya üzerinden belirli aralıklarla duyurularımızı gerçekleştirdik. Rutin aralıklarla danışma ve düzenleme kurulunun tüm üyelerinin katılımıyla online toplantılar gerçekleştirdik.

Bu çabalar neticesinde kongremize toplam 136 bildiri özeti gönderilmiştir. Bunların 72 tanesi örgütsel davranış, 26 tanesi stratejik yönetim, 20’si insan kaynakları yönetimi, 13’ü örgüt kuramı ve 5 tanesi işletme tarihi alanlarına gelmiştir. Bildiriler sistem üzerinden 3 hakem hocamıza gönderilmiş ve toplamda 170 farklı hakem görev yapmıştır. Üniversitemiz tarafından hazırlanan bidiri değerlendirme sistemiyle titiz bir hakem değerlendirme süreci neticesinde 77 bildiri sunulmak üzere kabul edilmiştir. Bildirilen kabul oranı %56.6’dır Sizleri Kas’ta ağırlamayı ne kadar istesek de Pandemi koşulları nedeniyle kongremizi online gerçekleştirmeye karar verdik. Bildiğiniz üzere, yeni normalde online kongre uygulaması yönetim ve organizasyon kongreleri tarihinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden sonra ikinci uygulamadır.

Kongre kapsamında, 01 eylül çarşamba günü yani dün çalıştay programı düzenlenmiştir. Çalıştay programında katkı sağlayan Prof. Dr. Çetin Önder ve Prof. Dr. Mehmet Barca hocalarımıza teşekkür ediyorum.

Bugün açılış panelinde ise kıymetli hocalarımız Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar Ve Prof. Dr. Nurullah Genç hocalarımız bize önemli bilgiler aktaracaktır. 02 -04 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan kongremizde,  22 oturumda 77 bildiri sunulacaktır. Ayrıca kıymetli editör hocalarımız ile editör toplantıları gerçekleştirilecektir ve değerli hocamız Prof. Dr. Şükrü Özen de bir seminer sunumu ile kongremize katkı sağlayacaktır. Ayrıca kongremizde sunulan bildiriler arasından seçilenler, üniversitemizin Tübitak Ulakbim’de taranan İİBF dergisinde özel sayı olarak yayınlanacaktır. 

Kongrenin üniversitemize verilmesinde, verimli ve etkili bir şekilde düzenlenmesinde bize yol gösteren, katkı sağlayan başta danışma kurulu hocalarımız olmak üzere, alan koordinatörlerimize, bildiri gönderen, hakemlik yapan, kongreye katılan ve kongrenin mükemmel bir şekilde gerçekleşmesi için fikir ve görüşlerini aktaran tüm hocalarımıza teşekkür ederim. Bizleri bu platformda bir araya getirmek için yoğun emek veren Uzaktan Eğitim uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetimi ve çalışanlarına, Üniversitemizin kongre düzenleme kuruluna harcamış oldukları yoğun çabadan dolayı müteşekkirim. Gönül isterdi ki siz değerli katılımcılarımızı serhat şehir Kars’ta ve üniversitemizde ağırlayabilelim ancak hepimizin bildiği gibi pandemi koşulları bunu mümkün kılmadı. Sağlık olsun gelecek yıl ki kongrede hep beraber olabilmek ümidiyle herkese sağlık diliyorum.

Sözlerime son verirken, yönetim ve organizasyon alanında güncel konularının tartışıldığı ve üretilen bilgilerin paylaşılacağı kongremizin akademisyenler arasında mesleki bilgi alışverişi sağlamasının yanında genç araştırmacıların akademik çalışmalarını yönlendirici katkılar sunacağını ümit ediyor, başarılı geçmesini diliyor ve tüm katılımcılara saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

29.ulusal-yonetim-ve-organizasyon-kongresi-basladi-(1).jpg29.ulusal-yonetim-ve-organizasyon-kongresi-basladi-(2).jpg29.ulusal-yonetim-ve-organizasyon-kongresi-basladi-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.