1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 4 Kasım’da Kars’ta beyaz perdede...
4 Kasım’da Kars’ta beyaz perdede...

4 Kasım’da Kars’ta beyaz perdede...

Bediüzzaman’ın hayatı 4 Kasım’da Kars’ta beyaz perdede...

A+A-

Yapımcılığını Fatih Gök’ün, Yönetmenligini Esin Orhan’in yaptıgı Allah’ın Sadık Kulu-Barla animation Sinema filmi 4 Kasım’da tüm Türkiye sinemalarda ve aynı zamanda Kars’ta da gösterime girecek.

Bediüzzaman Said Nursi’nin çileli hayatının en zorlu dönemlerinden biri olan Barla (1927-34) hayatına bakan kısmı filimde ele alınmakta.

Aynı zamanda, Bediüzzaman Said Nursi’nin burada “Barla Fedakarlarının” devrin sert esen rüzgarlarına karşı onurlu duruşları animasyon diliyle anlatılıyor. Özellikle de, o günlerin hanım kahramanlarının da, katkıları yaşanmış hadiselerden hareketle anlatılıyor.

Filimle, Risale-i Nurların, halk vicdanında karşılık bulması, inancın ve azmin yokluklar içinde bile nasıl destansı aksiyonlar ortaya koyabilmesinin hikayesi anlatılmakta.

Filim, ”Allah’ın Sadık Kulu”nun etrafında halelenen, kısa zamanda devrinin birer alimi, birer ufuk insanı haline gelenlerin görsel bir sunumudur.

Filimde, ömrü mahkemelerde, sürgünlerle ve hapishanelerde geçmiş bir aksiyon insanının kendisine selam verenlerin bile yakalanıp sorgulandığı bir dönemde geniş halk kitlelerini Risale-I Nur kitaplarını yazma ve çoğaltmak için nasıl harekete giçirdiğini anlatıyor.

Film, hayatında çok defa zehirlenmeye maruz kalan ‘Allah’ın Sadık Kulu ‘ Üstad Bediüzzaman Said Nursi’ye reva görülen zulümleri ve arka plandakilerin entrikalarını görecek, tarihin aynen olmasa da nasıl bir tekerrürler devri daimi içinde olduğunu anlatıyor.

ALLAH’IN SADIK KULU FİLMİ İLE BEDİÜZZAMANA ZULMÜ RAZI GÖRENLERİN ENTRİKALARIDA İŞLENMEKTE

Bu film “Büyük Çilekeş’e” reva görülen zulümler de, kimlerin nasıl bir iç dünyası hezeyanı ya da eziklik içinde kıvrandığını, göndermeli bir dille anlatımına göndermeler yapıldığına gözlemcilik yapma fırsatı sunacak bir çalışma.

Dünya adına bütün varlığını bir sepete sığdıran Bediüzzaman’a karşı,koca bir dünyaya sığamayanların reva gördükleri zulümlerin ve davaları uğrunda her türlü tehlikeye göğüs geren fedakar Anadolu insanının; çoktan seçilmiş kısa bir hikayesidir” Allah’ın Sadık Kulu,Barla” filmi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Motion capture’ tekniğiyle Türkiye’de yapılmış ilk uzun metraj 3D film.

Yakın dönemin en büyük âlimlerinden biri olan Bediüzzaman Said Nursi’nin Barla hayatı, Hollywood anime filmlerinin sık kullandığı ‘motion capture’tekniğiyle beyaz perdeye taşınıyor.

Esin Orhan yönetmenliğinde 3,5 yıllık titiz çalışmasının bir ürünü olan sinema filmi Allah’ın Sadık Kulu-Barla sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

‘Motion capture’ tekniğiyle Türkiye’de yapılmış ilk uzun metraj 3D animasyon film (108 dk) özelliğine sahip olan filmde karakterlerden mekâna kadar tüm figürlerin gerçekliğine azami özen gösterilmiş. Yapımda Bediüzzaman Hazretleri ve talebeleri, tamamen orijinal fotoğraflarından faydalanılarak üç boyutlu olarak modellendirilmiş.

Hikâyenin senaryo teksinden sinema perdesine taşınması aşamasında 2 yıl boyunca 70 makinelik render çiftliğindeki çalışmada da hiçbir zorluktan kaçınılmamış. Projenin alınmış renderlarının kompozisyon aşamasında birleştirilmesi büyük bir sabırla yapılmış. 

Büyük bir titizlikle çalışılan projenin müzikleri Budapeşte Senfoni orkestrası dünyaca ünlü Aparslan Ertungealp şefliğinde kompozitörlüğü ise Aria Müzik’ten Cengiz Onural, Bora Ebeoğlu tarafından yapılmış. Post Prodüksiyon’da 1000Volt’un adı yer alıyor. Özen Film tarafından dağıtılacak olan filmin ilk ana kopyası ise Almanya ARRI laboratuarlarında yapılmış.Filmin çoğaltılmasını da ŞAFAK FİLM gerçekleştirdi.

4 Kasım’da sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanan Allah’ın Sadık Kulu: Barla, yurt çapında ve Kars’ta 200 kopya olarak izleyicisiyle buluşacak. Aralik ayinda da Avrupa,Ortadoğu,Balkanlar ve Asya’da da yerel dillerde dublajlı olarak seyircisi ile buluşacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.