1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 7 yıllık hayal gerçek oluyor
7 yıllık hayal gerçek oluyor

7 yıllık hayal gerçek oluyor

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Sarıkamış’ın geleceği için çok önemli olan 3 proje için söz aldığı söyledi.

A+A-

2004 yılında yapılan Yerel seçimlerden galip çıkarak Sarıkamış Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden bugüne kadar Başkan Özbilen, Sarıkamış’a gelen tüm Devlet Bakanlarından, “Abidelerin yapılarak Sarıkamış Şehitlerinin Devlet Töreniyle Anılması, Kentsel dönüşüm ve Sarıkamış’tan Allah-u Ekber Dağlarına yol” yapılmasını istedi.

 

Başkan Özbilen, Sarıkamış harekatının 96. yılında düzenlenen “Türkiye Şehitlerine Yürüyor” anma programı kapsamında 08 Ocak 2011 tarihinde Ce-Mar Toprak Otel’de düzenlenen anma programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aynı talepleri iletti.

 

Özbilen o konuşmasında, Belediye Başkanlıkları koltuklarının ağlama duvarı olmadığını belirterek, “Seçilen başkan idare edeceği belediyenin sorunlarını kendisi çözsün. Benim istediğim hem Sarıkamış’ın hem de Kars ilimizin geleceği için çok önemli olan; “Abidelerin yapılarak Sarıkamış Şehitlerinin Devlet Töreniyle Anılması, Kentsel dönüşüm ve Sarıkamış’tan Allah-u Ekber Dağlarına yol” yapılmasıdır. Yaptığımız bu çalışmalar Kars ve Sarıkamış’ın gelecekteki yol haritası olacaktır.” dedi.

 

Başkan Özbilen, şunları söyledi: “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Şehitleri Anma programına katılmak üzere Sarıkamış’a geldi. Sarıkamış’tan Kars’a giderek tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti. İkinci gün Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, 160 Büyükelçi ve beraberinde toplam 208 kişi ile önce Sarıkamış’a geldi ve Kars’ı ziyaret etmeden gidemediler. Bu demek oluyor ki, Kazımpaşa sırtlarındaki 193 bin metre kare üzerinde inşa edilecek 35 metre yüksekliğindeki Abide, Kongre Merkezleri, Toplantı Salonları ve Anma Alanları yapıldıktan sonra Kars-Sarıkamış inanç turizminin merkezi olacaktır. Ayrıca Sarıkamış’ın kış turizmi potansiyelini de eklediğimiz zaman artık bölgemizden göç olasılığı azalacaktır. Yatırımcıların bölgeye kendiliğinden geleceği ufukta görülen bir gerçektir. Demek oluyor ki artık turizm bölgemizde yılın 12 ayına yayılacaktır. Ama bunun farkında olmayan iş adamlarımız yatırımlarını geciktiriyorlarsa oda onların kişisel düşüncesidir. Ama yatırımcı bu ışığı görüyor. Kısa zamanda bölgemizde ciddi yatırımcılar gerçekleşecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.