1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AFAD vatandaşları uyardı!
AFAD vatandaşları uyardı!

AFAD vatandaşları uyardı!

Kars Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

A+A-

Konuyla ilgili vatandaşları uyaran ve çağrıda bulunan AFAD Kars İl Müdürü Oktay Ayğan, son birkaç gündür devam eden şiddetli yağışların bölgede sel ve su baskınları oluşturabilir buna karşı tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

Karların aniden erimesinin ardından şiddetli yağışların bölgede etkili olduğunu ve Nisan ayında bazı mahalle ve köylerde sel meydana geldiğini hatırlatan Ayğan, “4 Nisan'da Aydınlıkevler ilçesinde sel yaşadık. Önceki gün de 3 köyde sel ihbarı geldi, bu alanlara müdahale ettik, gerekli önlemleri aldık.” Dedi.

Yağışların devam etmesinin beklendiğini de ifade eden Ayğan, “Önümüzdeki günlerde şiddetli yağışlar olacak. Özellikle su kenarında evi olanlar çok dikkatli olmalı. İmkanları varsa daha güvenli bölgelerde olmalı. Olabilir, Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayğan, olası olumsuzluklarla karşı karşıya kalan vatandaşların 112 acil çağrı merkezini aramasını ve kendilerine ulaşması halinde gerekli yardımı alabileceklerine de dikkati çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.