1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Afgan çocuklar park istiyor
Afgan çocuklar park istiyor

Afgan çocuklar park istiyor

Mülteci Çocukların Oyun Oynayacakları Alanları Bulunmuyor. Onlarda Büyüklerinde Kaldıkları Yere Park Yapılmasını İstiyorlar.

A+A-

Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda Kars’a gelen mülteciler, şu anda Kağızman afet konutları, Sarıkamış’ta Osman Yüce Kayak Tesisleri, İl Özel İdaresine ait ve harabe vaziyette bulunan eski süt fabrikası lojmanları ve kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşıyor.

Kendi imkanlarıyla ev kiralayan mülteciler, bir işte çalıştıkları için tıpkı bir Karslı gibi yaşamaya devam ediyor. Harabe halinde olan eski süt fabrikası lojmanlarında kalan mültecilerin çocukları ise sıcak havalarda geniş bir araziye sahip olan lojmanların bahçesinde oynayarak günlerini geçiriyor. Çocuklar, bahçede park olmadığı için kendilerine yardım diye verilen elbiseleri, ip yağarak ağaçların dallarına bağlayarak salıncak yaparak eğleniyorlar. Park isteyen çocuklar, bahçede sadece bir tane kaydırak olduğunu belirterek her defasında Türkiye’yi çok sevdiklerini söylüyorlar.

Öte yandan vatanları dahi olmayan Afgan sığınmacıların her birinin en az üç çocuklarının olması ise dikkat çekiyor. Kars’ta yaşayan 433 Afganistan, 3 İran ve 1’de Uganda uyruklu sığınmacının sonunun ne olacağı henüz belli değil.

Mültecilerin durumu, Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin yapacağı değerlendirmeler sonucunda belli olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.