1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ağçay'dan 947. Fetih Yılı Mesajı
Ağçaydan 947. Fetih Yılı Mesajı

Ağçay'dan 947. Fetih Yılı Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Muhsin Ağçay, Kars’ın Selçuklu Türkleri tarafından fethinin 947. yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

A+A-

Başkan Ağçay, 947 yıl önce Selçuklu Hükümdarı Alpaslan’ın Kars'ın Fethi ile Anadolu'ya girmesi, Anadolu'nun Türk yurdu olması açısından son derece önem taşımaktadır, dedi.

Malazgirt Savaşı da Anadolu'nun Türklüğe yurt olması için kazanılan önemli büyük bir zaferdir, diyen Başkan Ağçay sözlerini şöyle sürdürdü : “16 Ağustos 1064 yılında Selçuklu Sultanı Alpaslan'ın komutasındaki büyük ve şanlı Türk ordusunun Anı şehrini fethi ile Türklere Anadolu'nun kapısı açılarak yurt olması sağlanmıştır. 16 Ağustos 1064'te Anadolu'ya Selçuklu Türklerinin girişiyle başlayan, Selçuklular'ın tarih sahnesinden çekilmesinden sonra ortaya çıkan Osmanlı Beyliği, kısa bir zaman sonra İmparatorluk haline geldi. Üç kıtaya ve 22 milyon kilometrekareye yayılarak büyük bir coğrafyaya hükmeden bir imparatorluk oldu. Serhat Şehrimiz Kars'ın Selçuklu Türkleri tarafından fethinin 947. yıldönümü canı gönülden kutluyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.