1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın "15 Temmuz" mesajı
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın "15 Temmuz" mesajı

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın "15 Temmuz" mesajı

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı şöyle :

15 Temmuz 2016 tarihinde, Türkiye; karanlık güçlerin kuklası olan FETÖ  tarafından, milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, anayasal düzeni, demokrasi ve özgürlüklerimizi ortadan kaldırmak, bağımsızlığını yok ederek milli iradeyi zorbalıkla vesayet altına almak isteyen alçak bir darbe girişimi ile karşılaşmıştır.

15 Temmuz’da alçak bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ancak, milletimizin cesareti, feraseti ve vatan sevgisiyle bu hain plan bertaraf edilmiştir. O gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıkan milyonlar; tankların, tüfeklerin ve uçakların karşısında durarak demokrasimizi savunmuş, ülkemizin geleceğini karanlık ellere teslim etmemiştir

O gece, milletimizin her bir ferdi, demokrasimize ve bağımsızlığımıza olan bağlılığını ve iradesini göstermiştir. Bu kahramanlık, sadece ülkemizin sınırları içinde değil, tüm dünyada yankı bulmuş ve Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığı takdir edilmiştir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan topraklarımızda, demokrasimizin ilelebet payidar kalması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir.

15 Temmuz’da kazanılan bu eşsiz zafer,  Aziz Milletimizin birlik halinde zillete ve esarete tarihi boyunca sergilediği çelik iradesinin tezahürü olmuştur. 15 Temmuz 2016 tarihi; hür iradesini hiçbir zaman başkalarına teslim etmeyen, canını ve kanını mukaddes bildiği değerlere adamış olan, vatanını ve milletini canından aziz bilen, ölümü gözünde öldürmüş bir milletin, tarihin altın sayfalarına yazdığı bir Demokrasi ve Kahramanlık Destanı’na şahit olmuştur.

15 Temmuz gecesi Gazi Kars’ımızda da vatan, ezan, bayrak sevdalısı olan, meydanları doldurarak, darbeye, darbeciye geçit vermeyen yiğit hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

15 Temmuz gününü her daim hatırlayacağımızı, unutmayacağımızı ifade ediyor, vatanımıza ve demokrasimize kast eden hain darbe teşebbüsüne karşı canlarını feda ederek karanlığı aydınlığa çeviren büyük bir kahramanlık destanı yazan,  aziz şehitlerimizi rahmet, saygı ve dualarla yâd ediyor, eşsiz fedakârlıklarıyla gazilik şerefine erişen yiğitlerimize minnetlerimi sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.