1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti'de bayramlaşma
AK Partide bayramlaşma

AK Parti'de bayramlaşma

Mübarek Kurban Bayramının ikinci gününde AK Parti İl Binasında bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşmaya milletvekillerinin yanı sıra partililer ve vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

A+A-

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, “Bugün dini bayramlarımızdan mübarek Kurban Bayramı’nın ikinci gününü hep birlikte idrak etmiş bulunmaktayız. Bayramlar birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, sevginin pekiştiği, kırgınlıkların, dargınlıkların, küskünlüklerin ortadan kalktığı kutsal günlerdir. Bizlerde bugünlerin anlamına layık bir şekilde her zaman hareket edeceğiz. Gönül ister ki bu kırgınlıklar, dargınlıklar sadece bayramlarda ortadan kalkmasın, sevgiler, saygılar sadece bayramlarda artmasın her günümüz bayrammış gibi olsun istiyoruz. Eğer böyle davranır ve bu şekilde hareket edersek emin olunuz ki toplumda hiçbir dargınlık, kırgınlık ve küskünlük olmaz. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bayramını kutluyorum. Önümüzdeki bayramlara da çocuklarınızla, ailelerinizle ve sevdiklerinizle ulaşmanızı temenni ediyorum. Geçmişten bu bayrama kadar aramızdan, yakınlarımızdan ebediyete intikal etmiş olanlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Bundan sonraki bayramlara da inşallah hep birlikte mutlu ve sevinçli şekilde ulaşırız.” dedi.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan da, “Bende herkesin kurban bayramını canı gönülden kutluyorum. Geçen bayramı da huzur ve mutluluk içerisinde, kardeşlik duygularıyla kutlamıştık. Ancak geçen bayramdan bu bayrama şehitler verdik, ne yazık ki Van depremini yaşadık. Van depreminde çok sayıda insanımız deprem şehidi oldu. Tabi ki kardeşlik çok çok önemli Biz Van depreminde Türk insanı kardeşliğini bin yıllara dayanan bir geçmişinin, kökünün olduğunu ortaya koydu. Bu duygularla sadece Türkiye’deki insanlara değil dünyadaki insanlara da bu kardeşlik duygusunu örnek olacak şekilde tekrar gösterdi. Keşke olmasaydı ama ne yazık ki yaşandı. Bunun yaraları sarılmaya çalışılıyor. Ve yine ilimizde olan bir çok arkadaşımızın da yakınları vardı. Onlara da başsağlığı diliyoruz. İnsanlarımıza başsağlığı diliyoruz. Tabi ki yaralılarımız var ve onlara da acil şifalar diliyoruz. Ve yine çok önemli iki duyguyu peş peşe yaşadık. Cumhuriyetimizin 88. kuruluş yıldönümünü ve Kars’ımızın kurtuluşunun 91. yıldönümünü de o buruklukla tekrar yad ettik. Keşke bu süreçte bu acıları yaşamasaydık. Ama yine kardeşlik duygularının had safhaya çıktığı, insanların özellikle Kars’ımızda etnik ayrım yapmadan, birbiriyle kardeş olduğunu çok iyi örneklerle bugün ortaya koyuyorlar. Nitekim burada bulunanlarda bunun en güzel örneği ve en güzel ispatıdır. Biz bundan hem mutlu oluyoruz hem de gurur duyuyoruz. İnşallah bir sonraki bayramlara geçmiş bayramdan bugüne yaşadığımız sıkıntıları tekrar yaşamamak dileğiyle, azmiyle, gayretiyle hepinizi bugün burada olduğunuz için bayramı; kişi ve köken ayırt etmeden birlikte kutlama şahsı verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ise, “Bayramların, güzel günlerin lezzet alabilmemiz için sadece kendi yakınlarımızla değil; ulaştığımız, tanıştığımız, sıkıntısı olduğunu bildiğimiz, sevinci olduğunu bildiğimiz; hiçbir etnik yapı hiçbir başka şey bulaştırmadan ulaşabileceğimiz, paylaşabileceğiz şeylerle güzelleşiyor. Onun için Kars, sadece Türkiye’de değil, dünyadaki en güzel şehirlerden bir tanesidir. Her tür etnik yapı ve inanış var ve insanlarımız birbiriyle o sıcak, mutlu ve bu zenginliği en güzel şekilde paylaşan bir şehirdir. İstiyoruz ki hep böyle olsun. Şehrimiz; ülkemize örnek olsun. Ülkemizde yaşanan sıkıntılarında belki çözüm olarak gösterildiği bir şehir olsun. Bu manada dostluğumuzun, kardeşliğimizin, samimiyetimizin, ilişkilerimizin en üst safhada yaşanması gereken bir bayram olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bayramlaşma törenine; AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen, Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Reis ve kadın kolları ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.