1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akdam Köyü Lise istiyor
Akdam Köyü Lise istiyor

Akdam Köyü Lise istiyor

Kars Kağızman Merkeze Bağlı Akdam Köyü’nde vatandaşlar özellikle kız çocuklarının eğitimlerini devam ettirebilmeleri için lise talebinde bulundular.

A+A-

Vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda taşıma merkezli eğitimin yapıldığı Akdam Köyü’nde şuan için Bin öğrencinin eğitim aldığını ancak lise olmaması nedeniyle bu çocukların eğitimlerini sonlandırdığını söylediler.

Maddi durumu olmayanların çocuklarını merkeze gönderemediğini ve bu nedenle başta kız çocukları olmak üzere lise çağındaki çocukların eğitimden mahrum kaldığını belirten Akdam Köyü Muhtarı Şahmettin Ağdeve ve köy sakinleri yetkililerden lise talebinde bulundular.

Muhtar Ağdeve, “Taşıma merkezleri ilk defa 2009 yılında Akdam Köyü’nde başladı. İlk açıldığında Akdam Köyü’nde 600 öğrenci okumaya başladı. Civar köylerden Bulanık, Akçay, Aydınkavak, Kuruyayla ve Rızvan mezrasıda katılınca öğrenci sayısı bine ulaştı” dedi.

Ağdeve, “Bu siteğimizi Kars Milli Eğitim Müdürlüğüne ilettik geldi incelmelerde bulunda ama hala bir sonuç alamadık 2 bin metrekarelik Milli Eğitime Müdürlüğü’ne verilmiş okul tapumuzda var okul isteme nedenimiz özellikle kız çocuklarımızın orta öğrenimlerini devam ettirmeleri için acilen bir liseye ihtiyaç bulunmaktadır. Sizden ricamız bu isteğimizi ilgililere iletmenizdir” diye konuştu.

Köylülerde, “Köyümüze lise istiyoruz. Biz geri kaldık, çocuklarımız geri kalmasın. Doğru dürüst Türkçe konuşamıyoruz. Kızlarımız okumak istiyor ama merkeze gönderemiyoruz. Köyümüze çok büyük bir lise istiyoruz.” şeklinde konuştular.

Öğrencilerden Ayşe Ağdeve, “Biz maddi durumumuzdan dolayı merkeze gidip lise okuyamıyoruz. Sadece ortaokulu okuyup çıkıyoruz okuldan. Büyüdüğümde öğretmen olmak istiyorum. Ama öğretmen olmak için öncelikle liseyi bitirmemiz gerekiyor. Ama lisemiz olmadığı için korkarım bu benim için mümkün olmayacak” dedi.

Zeliha Parlak ise “Arkadaşımın dediği gibi biz de liseyi okumak istiyoruz. Maddi durumumuzun yetersizliği ve köyümüzde lise olmamasından dolayı öğrenimimizi tamamlayamıyoruz. Ben öğretmen olmak istiyorum bunun için de öğrenimimi tamamlamam gerekiyor. Yetkililere sesleniyorum. Lütfen bize okuyacağımız bir lise açınız” diye konuştu.

Emine Çelik ise şunları söyledi:

“Maddi durumumuz da kötü, köy ortamında lise olmadığı için merkeze gidip okul okuyamıyoruz. Ben hemşire olmak istiyorum ama bu şartlarda bu sadece hayal olarak görünüyor. Sizden ricam bu isteklerimizi büyüklerimize iletmeniz ve en kısa zamanda bize bir lise yaptırılmasını sağlamanızdır”

Emine Parlak da, “Ben de liseyi okumak istiyorum. Maddi imkânsızlıklar ve liselerin bizden uzak olmasından dolayı lise öğrenimine devam edemiyoruz. İleride doktor olmak istiyorum ama lise olmadığı için bu isteğime ulaşmam imkânsız gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.