1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aksoy Ateş Püskürdü
Aksoy Ateş Püskürdü

Aksoy Ateş Püskürdü

Heykeltıraş Mehmet Aksoy, Kars'taki İnsanlık Anıtı ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Aksoy, "Türkiye çok anlamlı bir anıtı kaybedecek" dedi.

A+A-

Heykeltıraş Mehmet Aksoy, Kars'taki İnsanlık Anıtı ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Aksoy, "Türkiye çok anlamlı bir anıtı kaybedecek" dedi.

Beşiktaş'taki Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Aksoy'un yanı sıra ressam Bedri Baykam, Rutkay Aziz, Levent Kırca ve çok sayıda kişi katıldı. Anıtının yıkılmasına tepki gösteren Heykeltıraş Mehmet Aksoy, "Türkiye çok anlamlı bir anıt kaybedecek "dedi. "Türkiye bu imajı hak etmiyor" diyen Aksoy, "Uyduruk sebepleri, hukuka uydurarak, hakimlerin yerlerini değiştirerek, mahkemenin bitimini beklemeden heykelimi alelacele idam ederseniz; bakıp da görmeme durumunuz ilelebet kalacaktır. Heykele

Fransız olarak gideceksiniz. Milyonlarca insanda da bu yetinin, bu duygunun gelişmesine engel olacaksınız. Türkiye çok anlamlı bir anıt kaybedecek, Kars şehri barış karşıtı söven, sanat düşmanı bir konuma düşecek. Kars'ta şehit düşen binlerce vatan evladının anısına, mezar taşı niteliğinde bir anıt bile çok görülmüş olacak. Dünya sanatsever, demokrat kamuoyunun gözünde Taliban'a döneceğiz. Türkiye bu imajı hak etmiyor. İnsanlık Abidesi'ni yıkanlar, insanlık suçu işlemiş olacaklar" şeklinde konuştu.

Ressam Bedri Baykam ise, "İnsanlık Anıtı'nın nasıl mekana uyduğu, nasıl güzel bir şekilde o coğrafyaya oturduğunu, nasıl turistik bir çekim alanı oluşturacağını görmemek herhalde mümkün değil" dedi.

Toplantının ardından kültür merkezinin otoparkında bıçaklı saldırıya uğrayan Bedri Baykam, hastaneye kaldırıldı.

Mehmet Aksoy: "Türkiye Çok Anlamlı Bir Anıtı Kaybedecek" başlıklı ve Heykeltıraş Mehmet Aksoy, Kars'taki İnsanlık Anıtı ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Aksoy, "Türkiye çok anlamlı bir anıtı kaybedecek" dedi. özetli haberi okudunuz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.