1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aktaş'ın Bu Yazısı Çok Konuşulacak
Aktaşın Bu Yazısı Çok Konuşulacak

Aktaş'ın Bu Yazısı Çok Konuşulacak

MHP Kars Eski İl Başkanı Oktay Aktaş, yine gündem yaratacak bir yazı kaleme aldı ve bugünün önemine değinerek, kutlama programlarının kısaltılmasını eleştirdi.

A+A-

TÜRK  TARİHİNİN  ŞAN, ŞEREF VE KAHRAMANLIK AYI:  AĞUSTOS

16 Ağustos  Kars’ın 1064 yılında Selçuklu Türkleri tarafından fethinin 949.yıl dönümü kutlu olsun.

Ağustos ayı Türk Milleti’nin kutlu ve zafer ayıdır. Bu zafer ayı Yüce Türk Milletine kutlu olsun.

Artık ağustos ayı Türk Milletine ve Devletine hüzün veriyor. Çünkü mevcut siyasi iktidar  ve onun bürokratları Türk Tarihinin şan, şeref ve kahramanlık  ayında bile tam teslimiyetçi bir yapıdadır. Türk Tarihiniyle alay eden ve yok sayan,  teslimiyete  bürünmüş  ve Milli olan her şeyle kavga eden ve kavgalı olan bir hükümetle yönetiliyoruz.

Bugün 16 Ağustos,  Kars’ın 1064 yılında Selçuklu Türkleri tarafından Fethinin 949. Yıl dönümü dür. Bu tarih aynı zamanda  Adanolu’da ilk  fethedilen yer olması dolayısıyla ülkemiz içinde önemli bir gündür.  Ama kutlama programı sadece bir saate sıkıştırılmıştır.  Programda kamu kurum ve kuruluşları,  sivil toplum örgütleri,  mesleki kuruluşlar, okullar ve halk  yoktur.  Adeta talandan mal kaçırır gibi  hiç kimsenin dahil edilmediği  bir tören programı organize edilmiştir.  Milli törenlerimizde yapılan  bu tarz uygulamalarla  tarihimiz unutturulmak  istenmektedir.  Sanki 16 Ağustos 1064’te hiç bir şey olmamıştır. Yazıklar olsun bu düşüncede olanlara.

Oysa Anadolu’daki  tarihimiz, bize en önemli zaferlerimizin bu ayda kazanıldığını gösteriyor. Bu zaferlerin 16 Ağustos 1064 tarihinde  Kars Anı şehrini alarak Türklerin Anadolu’ya  girmesiyle  beraber yaklaşık olarak  7 yıl bu bölgede  yerleşip bu süre zarfında Bizans Ordularının en güçlü yerleşim yeri ve aynı zamanda merkezi olan Malazgirt ovasında yapılan  savaşın hazırlıkları yapılmıştır.  Hazırlıklar  tamamlanır  tamamlanmaz  Malazgirt ovasında yapılan Malazgirt  Meydan Savaşı ile Anadolu’nun kapısı Türkler’e ebediyete kadar açıldı ve sonraki dönemlerde de Anadolu’nun diğer bölgeleri de fethedilerek Anadolu  kesin  olarak  Türk’ün  yurdu  yapıldı.  Dolaylısıyla  16 Ağustos  1064  tarihin de  Kars’ta doğan güneş önce  Anadolu’yu   aydınlattı  sonra  Söğüt’e  ışık oldu ve buradan doğan güneşle bir Cihan İmparatorluğu doğdu.

Kars’ta doğan güneş, orta doğuda parladı ve 500 yıl ışık saçtı.

Kars’ta doğan güneş, Balkanlara ışık saçarak  500 yıl huzur ve güven getirdi.

Kars’ta doğan güneş,  Afrika’yı  aydınlattı.

16  Ağustos  1064  tarihinde Anadolu’ya Selçuklu Türkleri’nin girişi ile  başlayan aydınlık hareketi, Selçukluların tarih sahnesinden  çekilmesinden sonra ortaya çıkan Osmanlı Beyliği  kısa bir zaman  sonra İmparatorluk haline geldi.

Üç kıtaya hükmeden ve 22 milyon kilometre kareye  yayılan büyük bir Coğrafyaya hükmeden bir İmparatorluk  olduk.  Maalesef dün  22 milyon kilometre kare idik. Ama bugün 776 bin kilometre karelik bir vatanda yaşamamış bile çok görülüp çeşitli oyunlarla  parçalanmaya çalışılıyor.Onlara  en güzel cevabı yine Kars’tan doğacak  güneş’le  vereceğiz. Türk Milleti, bir çok sinsi  planı nasıl  tarihin derinliklerine  attı  ise dün Kars’tan  doğan bu  güneşle  birleşerek, tarihinin  en  bunalımlı günlerinden  birini  yaşayan bu asil millet birbirine güvenerek,  inanarak ve dayanışma içerisinde bu zorlukları da aşacaktır

İşte Ağustos  ayı tarihimizdeki şan,  şeref ve karamanlıklarımızdan  ilham  alacağımız  aydır. Yüce Türk Milletinin  titreyerek  kendine  dönme zamanı  artık gelmiştir. Bu şanlı başarılarla dolu ağustos ayındaki kahramanlıkları kimse öğrenmesin ve unutsun diye törenleri de sönük kutluyorlar.

Bu  tarihleri asla unutmayacağız  ve unutturmamacağız.  Bu tarihler Türk Milleti’nin  şan ve şeref  aylarıdır.

Kars bir kale şehridir,

Düşmanlara korku salar,

Adını bir cihan söyler,

Destandır her işi Kars’ın

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.