1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Al birini vur ötekine”
“Al birini vur ötekine”

“Al birini vur ötekine”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars 1. sıra Milletvekili Adayı Dr. Ümit Yılmazel, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın Bursa’da sarfettiği, “Naif denen adam” sözü üzerine bir değerlendirme yaptı.

A+A-

Yılmazel şunları söyledi: “Bu insanlar herhalde şaşırdılar diyorum? Sayın Arınç’ın Bursa’da söyledikleri: "Naif denen adam oraya ucubeyi dikti. Biz onun gölgesinde bir Harakani Hazretlerine tahammül edemezdik” şeklinde.

 Kendisine hemen acilinden bir hatırlatma yapmak istedim.

Sayın Arınç!

O bahsettiğiniz Naif denen adam Harakani Hazretlerini anıtın gölgesinde bırakırken sizin adamınızdı. O zaman aklınız nerdeydi? Neden o zaman hesaplamıyordunuz Harakani Hazretlerini anıtın gölgesinde kalacağını. Neden o kadar paranın çöpe atılmasına göz yumdunuz. Anlaşılan buna tahammülünüz var.

Çevresindeki pisliklerin kaldırılması konusunda hassas olmasından dolayı Allah Başbakan’ınızdan razı olur mu bilmiyorum ama yetimin parasını bu şekilde çarçur etmenizden Allah razı olacağını zannetmiyorum.

Kars nelere kadir diyeceğim, çünkü başka söz bulamıyorum. Ciddi anlamda şaşkınlık içerisindeyim. Benim her çaldığım kapıda insanlar feryat ediyorlar, suyumuz yok!!! Benim dışımda kimse son dönemlerde seçim çalışmalarını vatandaşla birebir konuşarak yapmadı anlaşılan. Ben hariç kimse bu yürek dağlayan feryatları duymadığına göre.

AKP’nin önceki dönem belediye başkanı, o dönem Kars’ta hiç sorun yokmuş gibi heykele yatırım yapıyor. Sonra o dönemki başkan CHP’ye transfer oluyor. AKP sanki o dönemde bu adam kendilerinden değilmiş gibi, adam hakkında demedik söz bırakmıyorlar. Adamda sanki o dönem çok başarılı işler yapmış gibi, insanlık anıtına zamansız para ödenmesini, yetimin hakkını bu şekilde zayi etmesini başka partiye geçmekle aklamış gibi davranarak tekrar seçimlere girme cesareti gösteriyor. Sonra başa dönüyoruz, AKP’nin bu dönemki belediye başkanları da gene aynı şeyi yapıyor. Kars’ta hiç başka sorun yokmuş gibi, başka bir heykele yatırım için çalışmalara başlıyor.

Sayın Arınç, Sayın Başbakan şu anda seçim dolayısıyla girilmedik sokak, çalınmadık kapı bırakmıyoruz. Ben sizlerin bürokratlarının plan ve projelerini daha evvel kendi içinde de değerlendirdim. Aynı zamanda bu vakte kadar elzem sıkıntıları gözleriyle görüyorlardır diye sesimi çıkarmamaya çalıştım. Ama onca değerlendirmemin hiçbir etkisi olmadı. Değerlendirmelerim basında o kadar yer aldı. Ama hala bir değişiklik olmadı. Sizin görevlendirdiğiniz, hiç kimse Kars’ta su sıkıntısı olduğunu göremiyor. Ya çalışmıyorlar ya vicdanları yok ya da körler ve tabi yazılanları da okumuyorlar. 

Hayatta ki en temel ihtiyaç sudur. Bu problem dururken, heykel yatırımı için çalışma başlatıyorlar. Tarih tekerürden ibaret. Geçtiğimiz dönem belediye başkanı da bunca ihtiyacın arasında fuzuli masraf olarak değerlendirilebilecek heykele para ayırmıştı. O para olduğu gibi çöpe gitti. Dönem değişti, belediye başkanı değişti ama değişen başka bir şey olmadı. Bu dönemki başkanda önce çözmesi gereken konular dururken, heykel yaptırma peşindedir. Aynı sevdayı devam ettirmektedir. (her iki belediye başkanı da yetimin parasını, önceliksiz işlere harcayıp vatandaşın mağdur olmasına göz yumma sevdasında)

Buradan her iki partinin genel başkanlarına sesleniyorum. Kars’ta en temel ihtiyaçlarda problem var. Her iki partinin de görevlendirdikleri insanların yaptıkları ve gündemleri ortada. İki genel başkanda görevlendirdikleri ve göreve getirmeyi düşündükleri partililerini bir an evvel Kars’tan geri çeksinler. Bıraksınlar, gerçek anlamda çalışacak insanlar gerekli mevkileri işgal etsin. Kars’ın heykel ihtiyacından önce su sıkıntısı, yol sıkıntısı var. Önce bunlara para ayrılması gerekir. Önce feryatların dindirilmesi gerekir. Çünkü ancak feryatsız toplumun ürettiği ürünlerin tanıtımı yapılırsa, makbule geçer!

Biz MHP’nin neler yaptığını yayınladık. Sizde bir ara birilerine para aktarabilmek amacıyla yaptırdığınız ve yaptırmayı planladığınız heykellerinizin dışında hayra girecek bir şeyler yapabilmiş misiniz düşünün. Mal meydanda olduğundan bulamayacaksınız. Bana hak vereceksiniz. Bu nedenle Kars halkını kurtarın. AKP partisi, milletvekili adaylarını seçime sokmak yerine belediye başkanınını bile boş işlerle mevki işgalinden geri alsın. CHP de, AKP’de iken millete hayır yerine şerre sebep olan, onca paranın boşuna gitmesine neden olan adayını partisinin gururunu göz önüne alarak tekrar değerlendirsin. En azından genel başkanlar partilerinin gururunu düşünsün.

Sayın Arınç’ın Bursa’dan Kars’a destek verme çabaları sonuçsuz kalmaya mecburdur. Çünkü kendisinin partilileri Kars’ta seçime girmelerine rağmen buranın sorunlarını tespit edememekte, Arınç nasıl anlasın Kars halkını!”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.