Alaca Kültür Merkezi’nde çalışma
Kars’ın Digor İlçesinde yapımı süren Avukat Abdurrahman Alaca Kültür Merkezi çalışmalar hızlandırıldı.
25 Haziran 2013 tarihinde kültür merkezinin temeli yapılan törenle atılmıştı. Aradan geçen kısa zaman sonrasında Digor Abdurrahman Alaca kültür Merkezi binasının yüzde 70 lik önemli bölümü tamamlandı. Yapılan çalışmaları basına yansıtan Digor Belediye Başkanı Av. Muzaffer Kutay, Digor ilçe merkezinde bazı sokak ve caddelerin adının değiştirileceğini belirterek, Kültür Merkezine de Kars’ın sevilen avukatlarından merhum Abdurrahman Alaca’nın adının verildiğini açıkladı.
Bu kararın Digor halkı ve Belediye meclis üyeleri tarafından alındığını vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, “Digor ilçemizde kültür merkezine ihtiyacımız vardı bizde bu ihtiyacı gidermiş olduk.” dedi.
40 GÜN SONRA HİZMETE SOKULACAK
Yapımı devam eden kültür merkezinin 40 gün sonra hizmete sokulacağını da belirten Başkan Kutay, “Kültür merkezimiz, toplam 521 metrekare alan üzerinde ve üç katlı olarak inşa edilecek. Merkezimizin içerisinde resim atölyesi, müzik okulu, tiyatro okulu, kütüphane ve 64 metrekare büyüklüğünde sergi salonu da olacak. Orta katta misafirhane ve üst katta ise 160 koltuk kapasiteli çok amaçlı toplantı yer alacak. Bu salon aynı zamanda sinema, tiyatro ve konferans salonu olarak da kullanılacak.” şeklinde konuştu.
Digor Belediye Başkanı Kutay, daha sonra şunları söyledi:
“25 Haziran’da temelini attığımız Avukat Abdurrahman Alaca Kültür Merkezimiz şuanda yüzde 60’lık hatta 65’lik gibi bir seviyede tamamlanış durumda. Biz 150 günlük bir iş günü vermiştik. Bizi acil ihtiyacımız olan yerlerden bir tanesi de kültür merkeziydi. Çünkü bizim halkımızla bir araya gelebileceğimiz, onlara bir sinema filmi izletebileceğimiz, bir alanımız yoktu. Bu bizim acil ihtiyacımızdı. 25 Ekim’de temelini attığımız adını da Avukat Abdurrahman Alaca olarak meclisimizden geçen kültür merkezimiz şunda yüzde 25 seviyelerinde. Yaklaşık olarak 40–50 günlük bir süre içerisinde de bu bitecek. Ve halkımızın hizmetine sunacağız. Bu bizim çok ciddi anlamda ki sıkıntılarımızı da giderecek. Kültür merkezimize resim atölyesi, müzik okulu, tiyatro okulu, kütüphane şunda bizim İstanbul’da ki dostlarımız kütüphane deyince 4500 adet kitap göndermişler bize. Bu bizim için paha biçilmez bir servet, paha biçilmez bir kaynaktır. Galeri salonumuz bunların hepsi bu yıl içerisinde Digor halkının hizmetine girecek. Bu kültür merkezinin önünde ki düzenleme işlemlerinde yapmış bulunmaktayız. Daha önce SODES’e sunduğumuz ve SODES’in de katkılarıyla yaptığımız bizim çocuk parkımız şuanda faaliyette. “Anneler spora, çocuklar oyuna” projemiz kapsamında ki parkımız Digor halkının hizmetinde şuanda.
Vatandaş ilk defa böyle bir şey ile karşılaştığı için büyük minnet duyuyor. Çünkü belediyecilik hizmetlerinin sadece temizlik yapmak, su getirmenin ötesinde sosyal içerikli projelerinde olabileceğini bu da önemini kavrıyor. Sahipleniyor, çok seviniyor, çocukların elinden tutup getirip orada çocukların o park alanında güven içerisinde oyun oynamasını büyük bir keyifle izliyor. Vatandaş bu çalışmalarımızda bize çok ciddi destek sunmaktadır.
Öncelikli olarak bu kültür merkezimizde konaklama yerimizde olacak. Yani gelen bir misafirimizi Digor’u gezmeye gelen, dışarıdan gelen insanların konaklayabilecekleri bir yer yok. Digor’da otel anlamında kullanılabilecek hiçbir yer yok. Bu konuda da bizim bir ihtiyacımızı karşılayacak. Kültürel anlamda sinemadır, tiyatrodur, müziktir, resimdir bu anlamda bizim özellikle gençlerimizin kahve köşelerinden kurtarılıp orada zaman geçirmelerini sağlamak. Bizim en büyük kazancımız budur. Bizim çocuklarımızı o kötü ortamlardan çekip, kitap okuyabileceği, sinema salonunda bir film seyredebileceği, bir tiyatro oyunu izleyebileceği, onun eğitimini alabileceği bir alana kavuşmaları bizim en büyük kazancımız olacaktır.
İlçe merkezinde ki kanalizasyon çalışmalarımız artık bizim son rötuşlar diyebileceğimiz aşamaya ageldi. Yaklaşık 40 iş günü kaldı. Bitme aşamasında. Yüzde 80-85’i bitme aşamasında. Digor ilçe merkezinin 5 mahallesinin tümünde. Zaten toplamda bizim 27 km. idi kanalımızın. Bunun 20 km.’sini geçmiş durumdayız. Kanalizasyonsuz tek evimiz kalmayacak. Yeter ki kot farkı kurtarabilsin. 17 Şubat 2012’de başladı. 12 Kasım 2013’te bitiyor. Toplam olarak 635 iş günü süremiz vardı. Kesinlikle teslim edilecek. Teslim edilmesi gerekiyor. En azından o tarihe kadar geçici kabulün yapılması gerekiyor. Yoksa yapımcı firmaya cezai işlemi uygulamak durumunda kalacağız. Önceleri çok inandırıcı gelmiyordu. Yani Digor’un alt yapısının olacağına, kanalizasyonun olacağına söylediğimizde bu proje aşamasında ve yapım aşamasında çok inandırıcı gelmiyordu. Ancak gördükçe vatandaş işler ilerledikçe daha bir sahiplenmeye başladılar. Sahiplenmeleri bizi daha bir heyecanlandırıyor, daha bir şevklendiriyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.