1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Alibeyoğlu: “Karabağ’dan Çekilin”
Alibeyoğlu: “Karabağ’dan Çekilin”

Alibeyoğlu: “Karabağ’dan Çekilin”

Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, İnsanlık Anıtı ile dünyaya insanlık mesajı verdiklerini ve bununda dünya genelinde doğru anlaşıldığını belirterek ; "ben de Ermenistan Bakanına diyorum ki barış için Karabağ’dan çekilin"

A+A-

"İnsanlık Anıtı" tartışmalarının sürdüğü bu günlerde Naif Alibeyoğlu, Türkiye ve dünya genelindeki gazetecilerin telefon yağmuruna tutuldu. Televizyon programlarından aranan ve canlı bağlantılara alınan Alibeyoğlu, anıtın içerdiği "Barış" mesajını her platformda dile getirdi.

İnsanlık Anıtı ile Kars’ın dünya çapında gündeme geldiğini, Kars’tan ve dünyadan insanlık mesajlarının yükseldiğini belirten Alibeyoğlu,  Anıt’ın ilk meyvesini verdiğini ve Lojistik Merkez’in Kars’a kurulması kararının çıktığını söyledi. Başbakan’ın gündemi değiştirmek için “Anıt” ı ortaya attığını ve baskılara dayanamayarak, Kars’a Lojistik Merkez müjdesinin geldiğini açıkladı.

Alibeyoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı’nın, anıtın yıkılmasıyla Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin zedeleneceği yönündeki açıklamalarına karşı, “Ermeni Bakanının bugünkü açıklamasından sonra Ermenistan’ın da barış elini uzatıp, sürekli dile getirdiğimiz Karabağ işgali konusunda adım atmasını bekliyorum” diye konuştu.

Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, “İnsanlık Anıtıyla hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Bu anıt; Türkiye’nin barış ve kardeşlik mesajını, barıştan ve insanlıktan yana olduğu mesajını sadece Ermenistan’a değil, tüm dünyaya vermiştir.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.