1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Alibeyoğlu'ndan Haklı Tepki
Alibeyoğlundan Haklı Tepki

Alibeyoğlu'ndan Haklı Tepki

Alibeyoğlu’ndan hastane ve okul inşaatının Şeker Fabrikası’nın yanına yapılacak olmasına tepki…

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Kars Milletvekili Adayı Naif Alibeyoğlu, hastane ve okul inşaatının Kars Şeker Fabrikası’nın yanında yapılacak olmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi 1. sıra Adayı Naif Alibeyoğlu Kars Şeker Fabrikası’nın yanında inşaatına başlanılan hastane ve okul önüne giderek basın açıklamasında bulundu. Kars Şeker Fabrikası’nın kapatılmasına sebep olabilecek bu yatırımları eleştiren Alibeyoğlu, burada yaptırılan bu yatırımlar şehre ve ülkeye ihanet olduğunu belirtti.

Alibeyoğlu, “Şeker Fabrikasının bitişiğinde hastane ve okul yapılıyor olması ülkeye bir ihanet ve cinayet demektir. Şeker Fabrikası’nın yanına yapılacak olan okulda kokudan geçilmeyecektir, fabrikanın tozu ve sesi okuldaki öğrencileri, hastanedeki hastalarımızı oldukça rahatsız edecektir. Burada bulunan TOKİ’de yaşayan insanlarımız meraz kokusundan alabildiğine rahatsız durumdalar. Buradan başka yer mi yoktu, benim bildiğime göre yatırım yapılmadan önce bir etüt yapılır ona göre yatırım yapılır. Anladığım kadarıyla burada yapılan etüt fabrikanın üretim döneminde yapılmamıştır. Üretim döneminde meraz kokusu insanlarımızı oldukça rahatsız etmekteyken, buraya okul, hastane gibi yerlerin yapılması yanlıştır.” dedi.

Okulların ve hastanelerin sağlık konusunda en çok dikkat edilmesi gereken yerler olduğunun hatırlatmasını da yapan Alibeyoğlu şunları söyledi: “Hastanelerimiz adeta birer saray bahçesi gibi olmalıyken, insanlarımız burada dinlenebilmeliyken, fabrika yanında sesle, tozla baş başa bırakılması oldukça yanlış bir düşüncedir. Bu yatırımın yanlış olduğu ya yatırım yapılan okul ve hastanenin kapatılması ya da fabrikanın çevreye verdiği rahatsızlık ön plana çıkarılarak fabrikanın kapatılması ile ortaya çıkacaktır. Bir yaptırım yapılmadan önce yaptırım yapılacak bölgenin fizibilitesini yaptırmadan yaptırılan bu yatırım tamamen bir seçim yatırımıdır. Alelacele yapılmış olan bu yatırım bana göre bu şehre, bu ülkeye ihanettir. Burada yaptırılan yatırım hastaları rahatsız edecektir ve buraya gelen hastaları daha da çok mağdur edecektir bana göre buda bir cinayettir.

Belediye başkanlığımız döneminde Karayollarının bir dirhem desteğini görmezken şimdi ise Karayolları seçim yaptırımı olarak Belediyenin işlerini üstlenmiş durumda bu da bizi oldukça üzüyor. Bugün Akyaka’ya alelacele getirilen ray otobüsü ise bunlara dahil olan başka bir örnektir. 68 yolcu dışında kalan yolcuları taşıyamayacak olan bu tren ise seçim yatırımı olarak geçici bir yatırımdır çünkü geri kalan yolcular bu tirenden faydalanamayacaklarıdır bu durumda hiç etik ve ahlaki değildir. Altyapısının yapılacağı, ray sisteminin değiştirileceği öne sürülmüştü ancak hiçbir şey değişmeden tekrar hizmete sokuldu bu ülkeye yazıktır. 9 yıldır yatırım görmeyen, açılış görmeyen Kars halkı tam seçime çeyrek kala böyle ummalı bir çalışmayı görünce inanmayacaklarıdır. Keşke başından beri bu ummalı çalışma devam etseydi de Karslı hizmet görseydi”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.