1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ani mimari yapısı şehre taşınıyor
Ani mimari yapısı şehre taşınıyor

Ani mimari yapısı şehre taşınıyor

Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye-Ermenistan sınırındaki Ani Harabelerini ziyaret etti.

A+A-

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) kampüsünde yapılacak olan caminin de Ani’deki Menhuçehr Camii mimarisine uygun yapılacağı öğrendiğini belirten Bozdağ, bunun daha uygun olacağını ifade etti.

Bozdağ, Anadolu’nun ilk yerleşim yeri olan tarihi Anı harabeleri hakkında bilgi alarak, herkesin burayı ziyaret etmesi gerektiğini söyledi. Anı Harabelerinin büyük bir tarih, kültür ve medeniyet hazinesi olduğunu belirten Bozdağ, “Büyük bir medeniyetin, tarihin, eserlerin izlerini bugün burada gördük. Herkesi bu tarihi, kültürü görmeye çağırıyorum. Ebu-l Menucehr Camii Türklerin Anadolu’da ilk camisi. Bu açıdan da çok önemli bir eser. Şu anda Kültür Bakanlığımız tarafından buranın restorasyon çalışmaları da yapılıyor” diye konuştu.

Beraberindeki Kars Valisi Ahmet Kara, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ile birlikte Anı Harabelerini gezen Bozdağ, iç cephe duvarları ile kubbe kısmında Hz. İsa’nın doğumundan ölümüne kadar geçen olayları sembolize eden Resimli Kilise, Büyük Katedral ve Anadolu’da ilk inşa edilen Türk camisi Ebul Menucehr Caminde incelemelerde bulundu ve tarihi İpek Yolu’na baktı.

Bozdağ, yapılan restorasyon çalışmaları hakkında da yetkililerden bilgiler aldı ve Ani’deki mimari yapının son derece büyülediğini belirtti. KAÜ kampüsünde yapılacak olan caminin de Ani’deki Menhuçehr Camii mimarisine uygun yapılacağı öğrendiğini belirten Bozdağ, bunun daha uygun olacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Anı Harabeleri ziyareti sırasında sınırda nöbet tutan askerlerle bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.