1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anıt Önünde Protesto
Anıt Önünde Protesto

Anıt Önünde Protesto

Azerbaycan Uluslararası Diasporası Merkezi (UDM) heyeti Kars'taki "Ucube Anıt" önünde protesto düzenledi. Ermenistan Cumhurbaşkanı'na "Türk Düşmanı Katil" damgası yapıştırdı ve Anıta siyah çelenk koyuldu.

A+A-

Azerbaycan Diasporası’ndan 10 kişilik bir heyet 31 Mart Azerbaycan Türklerinin Soykırım gününü, Türkiye’deki kardeşleriyle paylaşmak adına Kars’a geldiler. Heyet Kars’ta ki İnsanlık Anıtına çelenk bırakıp, bir an önce yıkılmasını istedi.

Saat 11.00’de İnsanlık Anıtı önünde buluşan Diaspora Heyeti ve Kafkas Üniversitesinden bazı öğrenciler, Anıtın önünde; “Katil Sarkisyan Hesap verecek”, “Sarkisyan sen katilsin”, “Azerbaycan Türkiye birdir, bir olacak” sloganları attılar.

Daha sonra Azerbaycan Diasporası heyetinin başkanı İsmail Agayev ve Azerbaycan Millet partisi Genel Başkanı Samir Adıgüzeller’in öncülüğündeki heyet, Anıta yürüyerek yönlerini Ermenistan’a çevirip, siyah çelenk bıraktılar.

Anıta Siyah çelenk bırakmalarının ardından açıklama yapan Azerbaycan Millet Partisi Genel Başkanı Samir Adıgüzeller, “Bu yıkım, Türk Milletinin geleceğinden büyük bir iz bırakacaktır” dedi.

Adıgüzeller şu şekilde konuştu: “Önünde durduğumuz bu abide, sökülüp atılmalıdır. Bu tabi ki Türkiye’nin kendi işidir. Türk Dünyasının liderliğinde olan Türkiye Cumhuriyeti, doğru ve düzgün kararını vermiştir ve o kararından üzerinde duracaktır. Bütün Türk Dünyası Türkiye Cumhuriyeti’nin bu kararını sevgiyle izleyecektir. Bu verilen yıkım kararı, Türk Milletinin geleceği için büyük bir iz koyacaktır.”

Diaspora heyetiyle birlikte yaklaşık 30 kişilik grup, sloganlar eşliğinde anıttan ayrıldı.

05.20110401114009.jpg04.20110401113957.jpg

03.20110401114044.jpg

 

07.20110401114124.jpg

08.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.