1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anıtta sona gelindi
Anıtta sona gelindi

Anıtta sona gelindi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Ocak’ta ‘ucube’ diye tanımladığı ve 25 Nisan’da yıkımına başlanılan Kars’taki “İnsanlık Anıtı”nın geçtiğimiz hafta durdurulan yıkım çalışmasına tekrar başlanıldı.

A+A-

Kars’ı Kuşbakışı gören Üçler Tepesi mevkiine yaptırılan İnsanlık Anıtı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 8 Ocak günü yaptığı Kars mitinginde “ucube” yakıştırması yapmıştı. 7 Mart’ta yıkım için Kars Belediyesi’nin yaptığı ihaleyi 272 bin TL’ye alan Afşin İnşaat işi Eryaman Karot isimli taşeron firmaya vermişti. 26 Nisan’da Anıt’ın iki kafasını keserek indiren Eryaman Karot taşeron firma çalışanları ana firmadan paralarını alamadıklarını ileri sürerek yüzde 70’ini tamladıkları yıkım işini durdurma kararı aldılar.

Anıt’ı parça parça keserek indiren taşeron firma işçilerinin işi bırakmasıyla yüklenici firma geriye kalan yüzde 30’luk kısmını da kiraladıkları kompresörlü kepçe ile parçalıyor. Kepçe ile parçalanan Anıt’ın iki gün içerisinde yıkımının tamamlanması bekleniyor.

Anıt’ın son parçaları koparılırken 6’ncı sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Kenan Sinik ise gelen turistlere tarihini anlatarak harçlığını çıkarttığını İnsanlık Anıtı’nın yıkılmasına üzüldüğünü söyledi. Sinik, “Gelen turistlere tarihini anlatıyordum, bundan sonra ise Anıt’ın yıkılmasının tarihini anlatacağım. Yıkım neredeyse bitti, bende son anlarını üzülerek izliyorum” dedi.

Öte yandan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İnsanlık Anıtı’nın yıkımı için yaptıkları sözleşmeye göre yıkım çalışmalarının 24 Haziran’a kadar tamamlanacağını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.