1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anjio Ünitesi kuruluyor...
Anjio Ünitesi kuruluyor...

Anjio Ünitesi kuruluyor...

Bölgenin en modern Anjio Ünitesi Kars’ta kuruluyor...

A+A-

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Miktat Kaya, bölgenin en modern Anjio Ünitesi’nin Kars’ta kuruluyor olduğunu belirterek, Onkoloji Merkezi’nin de 2013’ün Haziran ayında devreye girmesinin planlandığını söyledi.

Kaya, “Pazartesi gününden itibaren hastanemiz aktif olarak poliklinik ameliyathanelerle birlikte hizmete başladı. Pazartesi gününden itibaren hasta sayımızda hergün artış gözlenmekte. İlerleyen günlerde de artışın olması bekleniyor. Ameliyathanelerimiz de devreye soktuk ve yaklaşık iki hafta sonra da yoğun bakım hizmetini de devreye sokacağız. Acil servisimizi Ocak ayına doğru açmayı düşünüyoruz. Ocağın ilk haftası veya ikinci haftası acil hastaları da kabul etmeye başlayacağız.” dedi.

Yaklaşık 16 anabilim dalında poliklinik hizmeti verildiğini de belirten Kaya, “Bunun yanında Radyoloji, Patoloji, Biyokimya dallarında da hizmetlerimiz başladı. En son Merkez Stilizasyon ünitemiz bitti ve önümüzdeki hafta aktif olarak devreye sokuyoruz. Hastanemizde de Epionomotik sistem kuruldu ve bugün kabulünü yapıp hizmete başladı. Yoğun Balkım ve Kardiyoloji üniteleri için gerekli olan monitörler ve anestezi cihazları iki, üç hafta içerisinde elimizde olacak. Şu anda Tomografi ünitemiz, Emar ünitemiz, Mamografi ünitemiz, Kemik Danstmetre ünitemiz aktif olarak devrede ve bu dallarda hasta kabulüne ve hizmet veremeye başladık.” diye konuştu.

Aralık ayı içerisinde de bir Kardiyoloji profesörü, bir Fizik Tedavi profesörü, bir Cildiye profesörü, bir Üroloji profesörü, bir Göğüs Cerrahi Profesörü, bir de Kalp Damar Cerrahi profesörünün görevlerine başlayacaklarının müjdesini de veren Kaya, “Hem öğretim üyesi açısından hem de hastane alt yapısı açısından her hafta yeni bir yenilikle hizmetimize hızlı bir şekilde devam ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Kaya ayrıca, hastanenin bölgenin Kardiyovasküler ve Kardiyoloji merkezi konumunda olduğunu vurgulayarak, “Anjio ünitesi Kars, Iğdır, Ağrı ve Ardahan’da tek merkezdir. Bu Anjio Ünitesi’nin devreye girmesi de yaklaşık iki, üç haftamızı alacaktır. 2012 bütçesinde Onkoloji Merkezi için bütçemiz geldi ve bir aksilik olmazsa önümüzdeki Haziran ayında bu merkezi de hizmete sokmayı hedefledik.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.