1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ankara Siyasetine KARS Damgası !...
Ankara Siyasetine KARS Damgası !...

Ankara Siyasetine KARS Damgası !...

Hemşerimiz Gürsel TEKİN’in CHP’nin ikinci adamı olmasından sonra Karslılar ülke siyasetinde hak ettikleri yerlere yavaş yavaş gelmeye başladılar.

A+A-

Bu çerçevede CHP Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevine Arpaçay Akçalar (Keçebörk) köyünden ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Öğretim Görevlilerinden Ataman ÖZDEMİR atandı. 

Kars Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Saffet ÖZDEMİR’in abisi ve Kars’ın tanınmış ailelerinden Özdemir ailesinin Ankara’da yaşayan bireyi olan Ataman ÖZDEMİR’in Ankara’da CHP’nin İl Başkan Yardımcılığına atanması ve Ardahanlı Hemşerilerimizden İbrahim Halil AVŞAR ile Atakan AKYILDIRIM’ın da toplam 20 kişiden oluşan Ankara il yönetiminde yer almaları, Ankara’da ki 380.000 Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlı hemşerilerimiz arasında memnuniyetle karşılandı. 

ANKARA’DA 380.000 KARSLI YAŞIYOR AMA…

Bilindiği üzere, TUİK verilerine göre Ankara’da 380.000 Karslı ikamet ediyor. Kars’ta yaşayan 302 bin Karslının olduğu dikkate alındığında nüfus itibariyle Ankara’da ki Kars’ın Kars’tan daha büyük olduğunu tespit ediyoruz. Aynı durumun özellikle İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük kentlerde de söz konusu olduğu bilinmekte. Bu oranlar dikkate alındığında ve TBMM’de bugün 35 Kayserilinin olduğunu bilmek Karslılar için üzüntü verici bir hal olarak karşımıza çıkıyor. 

Ankara’da ki en kalabalık 3. hemşeri grubunu oluşturan Karslılar, maalesef bugüne kadar Ankara siyasetinde hiçbir şekilde istenilen yere gelememiştir.  60 civarında hemşeri derneği kurarak örgütlenmeye çalışan hemşerilerimiz, bu dağınıklıkları nedeniyle siyasal partiler tarafından bugüne kadar fazla dikkate alınmamışlarken, Ankara’da Karslı hemşerilerimizin yarısı kadar bile Erzurumlu yaşamazken Karslılara göre daha örgütlü ve yek ses olan Erzurumlular, neredeyse her dönem Ankara’dan 3 Erzurum kökenli milletvekilini seçmeye muktedir olmuşken Erzurumlu hemşerilerimizi biraz sevinç biraz da gıptayla takip eden Karslı hemşerilerimiz, 1980’li yıllarda İlhan AKÜZÜM’ü Ankara Milletvekili seçtikten sonra Ankara Büyükşehir Belediyesine bile meclis üyesi  gönderememiştir.  

SIRA ANKARA’DA Kİ KARSLILAR ARASINDA BİRLİK VE BERABERLİĞİN SAĞLANMASINDA

Hemşerimiz Gürsel TEKİN’in CHP’nin ikinci adamı olması, CHP içinde Karslıların hak ettikleri yere gelmesinde en büyük etmen oldu. Karslıların bu durumu iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Ankara’da ki Karslılar bundan sonra Ankara’da tüm Karslıların tek ses tek yürek hareket ederek hem temsilde adaletin sağlanmasına hem de ülkemizin daha güzel yarınlara sahip olmasına katkı sağlayacaklarını artık daha yüksek sesle belirtmekteler. 

ANKARA’DA CHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK İSTEYEN ÇOK HEMŞERİMİZ VAR

Kulislerden edinilen bilgilere göre Ankara’dan CHP’den milletvekili adayı olmak isteyen birçok hemşerimiz var. Ankara kulislerinde adları yankılanan Karslı Milletvekili aday adaylarından bazıları şöyle: Faruk ÖZDEMİR, Selahattin FİLTEKİN, Yücel ARTANTAŞ, Kayhan YÜREĞİR, Faruk DEMİR, Bülent MUGAN, Ahmet BULUT, Sebahattin ŞENGÜL ve Yavuz EĞER.  Bu haberimizle ilgili tekzip hakları saklı olan bu hemşerilerimizin ya da diğer hemşerilerimizin Ankara siyasetinde başarılı olmalarını temenni ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.