1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anli, “Dünya üzerinde hiçbir zaman barış sağlanamadı!”
Anli, “Dünya üzerinde hiçbir zaman barış sağlanamadı!”

Anli, “Dünya üzerinde hiçbir zaman barış sağlanamadı!”

HDP Kars İl Başkanlığı, “1 Eylül Dünya Barış Günü” dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Parti binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, geçmişten bugüne kadar Dünya üzerinde hiçbir zaman barışın sağlanamadığını ve dünya halklarının huzura kavuşmadığını dile getirdi. 

Her sene çoğunlukla Müslüman ülkelerde ve yaşadığımız topraklarda acımasız savaşların devam etmekte olduğunu da açıklamasında belirten HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli şu ifadeleri kulandı:

“Dünya Barış Günü olarak kutlanan 1 Eylül, aynı zamanda 1939 yılında Nazi Almanya’sının Polonya'yı işgal etmesiyle başlayan İkinci Dünya Savaşı'nın da ilk günü. 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak 1981 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edildi. İlk kez 1982'de kutlandı. Nazi Almanya’sının başlattığı savaş 60 milyona yakın insanın canına mal olurken milyonlarca insanın da yerinden, yurdundan olmasına neden olmuştur. 

Şehirler haritadan silindi. Ne yazık ki geçmişten bugüne kadar Dünya üzerinde bir türlü barış sağlanamadı ve dünya halkları huzura kavuşmadı. Her sene çoğunlukla Müslüman ülkelerde ve yaşadığımız topraklar dahil olmak üzere acımasız savaşlar devam etmektedir.
İnsanlar her türlü katliamlardan geçiyor. Tekçi anlayışın hastalığına bulaşanlar bulunduğu toprakları mezarlığa çevirmişler. Bu savaşların en büyük mağdurları da kadınlar ve çocuklardır. Doğa, ekoloji ile birlikte yeryüzündeki bütün canlılar bu kirli savaşta yok olup tükeniyor.

Halbuki Yüce Allah'ın insanlara armağan ettiği koca bir dünya var ve milyonlarca nimet sunulmuş. Yeryüzündeki en zararlı canlı türü olarak insanlar paylaşmayı öğrenebildiklerinde; işte o zaman yaşanacak bir dünyaya sahip olacağız. Diktatörler saltanatlarını sürdürmek için savaş çıkartırken halkları birbirine düşmanlaştırmakta bir behis görmemektedirler. Sayısız gencin bedenleri toprağa gömülüyorken bu savaşlara sebep olanların yapay tepkileri dışında bir damla gözyaşı dökmediklerini de bilmeliyiz. Acıma duygularının olmadığını yeni savaşlar çıkartarak bizlere göstermektedirler.

Kirli savaş politikasına harcanan paralar insanları yoksulluktan kurtarmak, insanları yaşatmak yerine öldürmek için sınırsızca harcanmaktadır. 21. Yüzyılda halkların ana dileri yasaklanıyor, emekçilerin hakları sorgusuz sualsiz gasp ediliyor. 1 Eylül Dünya Barış Gününü bu vesile ile kutlarken her türlü haksızlığa karşı tepki edelim ve ses verelim ki katliamlar ve savaşlar son bulsun. Dünya dağlarıyla, ırmaklarıyla, ormanlarıyla bize gülsün. Pas tutmuş hapishane kapıları açılsın, sürgünler son bulsun. Çocukları yetim bırakan, anaları ağlatan silahların namlularını toprağa gömelim ki uçlarında güler açılsın. Bırakın çocuklarımız gülsünler, koşsunlar ayın, güneşin, yıldızların doğuşunu-batışını seyretsinler. Ve ufacık bedenleri yara almadan, gözyaşı dökmeden, acı çekmeden büyüsünler ki belki bizleri affederler.”

21c40625-11a9-49c6-ae48-63a6d01744c0.jpeg0d1a4d7c-1e1f-45cb-8380-f75181cc5965.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.