1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arınç: “Aşıklar Şöleni” Desteklenmeli
Arınç: “Aşıklar Şöleni” Desteklenmeli

Arınç: “Aşıklar Şöleni” Desteklenmeli

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Bursa Milletvekili adayları, Bursa’da yaşayan Kars Ardahan ve Iğdırlıların oluşturduğu KAI Federasyonu’nun Merinos Atatürk Kongre Merkezinde düzenlemiş olduğu kahvaltıda bir araya geldiler.

A+A-

Tanışma ve sorunları dile getirme, yöresel lezzetleri tatma amacıyla düzenlenen kahvaltıya Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Bursa AKP Milletvekili adayları, AK Parti Bursa İl Başkanı, Nilüfer AK Parti İlçe Başkanı Karslı Alparslan Yıldız, KAI Federasyonu Başkanı Cemalettin Yılmaz, Hemşehri Dernek Başkanları, iş adamları Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlılar kahvaltıya katıldılar. Kahvaltı esnasında bölge illerini tanıtan slaytlar gösterildi, kahvaltıda yöresel ürünlerin ağırlık olduğu besinler ikram edildi.

Toplantıda KAI Federasyonu Başkanı Cemalettin Yılmaz; “Sayın bakanım ve misafirlerimiz bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyor,başkan olarak sizleri selamlıyor ve hepinize hoş geldiniz diyorum. Sivil toplum kuruluşları demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır,doğduğumuz yerlerden her ne kadar uzakta isek buralarda da gelenek ve kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz.Ortak sorunlarımızı sizlere sunmak için burada bulunmaktayız.Sn. Bakanım bölgemize giderseniz Kars’ın Ani Harabelerini,doğal güzelliklerini,Ardahan’ın kalesini,çeşmelerini,Çıldır Gölü’nü,Atatürk siluetini,Iğdır’ın Ağrı Dağını görmeden, bozbaşını ve kaysısını yemeden dönmeyiniz.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, “Sizlerle aynı masada buluştuk. Bursa ve Türkiye için zaman içerisinde birlikte olacağız. Bu Federasyon çok güçlü bir federasyondur. Birçok hemşeri dernekleriyle buluştuk. Kars-Ardahan ve Iğdır birlikteliği benim için çok önemlidir. Bu bölgenin insanları bağımsızlığımızın kazanılmasında çok mücadele etmişlerdir. Türkiye’nin her bölgesinde Kars, Ardahan ve Iğdırlı vardır. Bu insanların kahramanlıkları ve yiğitlikleri dillere destan olmuştur. Bölgenin insanları dürüst ve çalışkandırlar. Bursa’dan bölge illerine direkt uçak seferleri düzenlenmesini sağlayacağız. Her yıl “Aşıklar Şöleni” yapılmakta bu şölenleri desteklememiz gerekir. Bursa’da Aşıklar Şölenine yakışır geceler düzenlememiz gerekir. Tercih yaparken kötülerin içinden iyiler değil, iyilerin içinden daha iyilerini seçmeliyiz. Biz yol yapmak peşindeyiz, başkaları yolsuzluklarla iştigal olmaktadırlar. Yalan yok vaat yok, söyleyip de yapmadığımız hiçbir şey yoktur. Ülkemizde kavga, gürültü, menfaat çekişmeleri olmasın, istikrar olsun istiyoruz. Sizler maceraperest insanlar değilsiniz. Bunlar gitsin de kim gelirse gelsin olmaz. Ama bunlar gitsin ve daha iyi insanlar gelsin diyebilirsiniz.” diye konuştu.

Şehit Ebu-l Hasan Harakani Türbesi’nin Kars’ta bulunduğuna da dikkat çeken Arınç, türbenin restore edilmesinin uzun uğraşlar sonucunda Başbakan Erdoğan’ın çabalarıyla yapıldığını dile getirdi.

“UCUBENİN GÖLGESİNDE TÜRBE OLMAZ”

Şehit Ebu-l Hasan Harakani türbesi bugün ortaya çıktı ise bunun başlıca hamisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğuna işaret eden Arınç, “Allah kendisinden razı olsun. Çevresindeki pek çok kötülükler de Başbakan'ımızın talimatıyla kaldırıldı. Biz Harakani’ye değer verdiğimiz için, Naif Bey de da gitti o ucubeyi oraya dikti. Biz onun gölgesinde Hasan Harakani türbesinin kalmasına tahammül edemezdik. Tartışmaları yeniden canlandırmak için söylemiyorum, ama Kars’a yakışan, tarihimizi, maneviyatımızı, inancımızı, medeniyetimizi, kültürümüzü ortaya koyan eserlerdir, başka bir şey değil.” ifadesini kullandı.

Toplantı sonunda Bakan Arınç’a Ardahan balı hediye edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.