1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Asfalt Çalışmalarına Devam
Asfalt Çalışmalarına Devam

Asfalt Çalışmalarına Devam

Kars Belediyesi tarafından il genelinde başlatılan asfalt çalışmaları yağmurlu havaya rağmen aralıksız devam ediyor.

A+A-

Kars Belediyesi’nin 2011 yatırım planına aldığı ve başlattığı asfalt çalışmaları Faikbey Caddesi’nde devam ediyor. Yaklaşık 1 haftadır kentte etkili olan yağmurun zaman zaman etkilediği çalışmalar, yağmurun kesmesiyle birlikte gece geç saatlere kadar devam etti.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’ın yollarının tamamlanması için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Bozkuş, hedeflerinin bu inşaat sezonu bitiminde an arterlerinin asfaltının bitirilerek caddelerinin pırıl pırıl olduğu bir Kars yaratmak olduğunu söyledi.

Başkan Nevzat Bozkuş, “Yağmurlu hava çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor. Yer ıslak olunca asfalt atmanın bir anlamı kalmıyor. Çünkü atılan asfalt alt zeminin yaş olmasından dolayı tutmuyor. Bu da bizim çalışma prensibimiz ile bağdaşmıyor. Yapılan asfaltın kalıcı olması için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Asfalt çalışmalarını yakından takip eden başkan yardımcılarımız ve teknik personelimiz bu konuda çok duyarlı çalıyor. Biz kırılmadan, çatlamadan, bozulmadan Kars’a uzun yıllar gidecek asfalt yapıyoruz” dedi.

ASFALT ÇALIŞMLARI GECE GEÇ SAATLERE KADAR DEVAM EDİYOR

Son bir haftadır Kars’ta etkili olan yağışlı havanın asfalt çalışmalarını geciktirdiğini ifade eden Başkan Bozkuş; “Aslında yağışlı hava bizi frenledi diyebiliriz. Çünkü şuan itibariyle Faikbey Caddesi’nin asfaltının tamamlanması gerekiyordu. Biz şimdi Kazımpaşa Caddesi’nde çalışıyor olmalıydık. Ama yağan yağmurlar bunu engelledi. Olsun! “geç olsun, temiz olsun” mantığıyla çalışıyoruz. Karslılar yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Çalışanlarımıza yardımcı oluyorlar. Bu da bizleri son derece mutlu ediyor. Çünkü vatandaşlarımız yapılan işlerin onlar için yapıldığını çok iyi biliyor. Ben her zaman vurguluyor. Bizim “bugün yap, yarın boz”a verecek paramız yok. Biz Karslıların parasını çar-çul etmek için bu makama gelmedik. Biz en güzel hizmetleri nasıl yapabiliriz. Bunun hesaplarını yaparak çalışıyoruz. İnanıyorum Karslılarda artık bunun bilincindedir. Özellikle asfalt çalışmalarımız tamamlandığında bunu herkes görecek. Yaptığımız için ne kadar doğru olduğunu herkes görecek” diye konuştu.

KORUYUCU TABAKA KESİNLİKLE ATILACAK!

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 15 santimlik birinci tabaka asfaltın arkasından kesinlikle koruyucu tabakanın atılacağını üzerine basarak vurguladı.

Bozkuş; “Son günlerde yaptığımız çalışmalar her ne hikmetse vatandaşlarımıza farklı anlatılıyor. “Yok, asfaltın hepsi bu!” “bu asfalt çok kısa zamanda bozulacak” “Yok koruyucu tabaka atılmayacak” gibi sözler sağda solda konuşularak vatandaşlarımız kafası karıştırılıyor. Ben buradan tekrar söylüyorum! Yapılan asfalt tamamlandıktan sonra aşınması için belirli bir sürenin geçmesi gerekiyor. Yani asfaltımız test edilecek. Yağmur, kar gibi olumsuz etkenlerin ne kadar zarar verdiği görülecek. Zaten bu atılan asfaltın üzerinden belirli zaman geçmeden aşınmaz tabanın atılması mümküm değil. Ancak bu süre geçtikten sonra aşınmaz tabaka yani 5 santimlik koruyucu tabakayı atacağız. Bu şekilde Kars’ın yolları daha sağlam olacak ve kar, yağmur, kötü hava şartlarına rağmen asfalt bozulmayacak. Karslılara ne dedikse onu harfi harfine yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Kars Belediye Başkanlığı’nca il genelinde yapılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. İçme suyu arıtma tesisleri, kaldırım, yol, park ve bahçelerde düzenleme, refüjlerin çiçeklendirilmesi, geçmiş daha önce yapılan yol çalışmalarında toprak altında bırakılan kanalizasyon ve yağmur mazgallarının tekrar yapılması, içme suyu ve kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmaları yapılıyor.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, her gün belirli saatlerde yapılan çalışmaları yerinde inceliyor ve çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.