1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Asfalt Şantiyesi dualarla açıldı
Asfalt Şantiyesi dualarla açıldı

Asfalt Şantiyesi dualarla açıldı

Kars Belediyesi’nin faaliyete geçirdiği Asfalt Tesisi dualar eşliğinde törenle hizmete açıldı.

A+A-

Kars Belediyesi’nin Paşaçayır Mahallesi’nde Asfalt yapma tesisi açtı. İl merkezi ve ilçelere de hizmet vermek amacıyla faaliyete geçirilen Asfalt Tesisi’nin açılış törenine, Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Müftüsü İlyas Gümüş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, kurum amirleri ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; bu tesisin uzun süren alt yapı ve proje çalışmalarından sonra hizmete açıldığını söyleyerek, Kars merkez ve ilçeler dahil gerekirse komşu illere de hizmet verecek kapasitede olduğunu belirtti.

Tesiste kullanılacak olan makinelerin 1 Milyon 50 Bin Tl’ye mal olduğunu söyleyen Başkan Bozkuş, Makinenin 120 ton saat kapasiteli, otomatik kontrollü asfalt plenti özellikli olduğunu ve 10 bin metre kare alan üzerinde kurulu olduğunu bildirdi. Bozkuş ayrıca kurulan tesiste günlük bin 440 ton, ayda ise 43 Bin 200 ton asfalt üreterek il merkezi ve ilçelerin asfalt sorununu çözeceğini söyledi.

Kars Valisi Ahmet Kara ise, “Kurulan bu tesislerin ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Artık şehrimizin yolları asfaltlanarak yollarımız güzelleşecek.” diye konuştu.

Vali Kara, bu tür tesislerin önemine dikkat çekerek, yol ve su gibi durumların insan hayatında ne kadar etkili olduğunu ifade etti. Bir kurum olmasa da o kurumun işlerinin rahatlıkla yapılabileceğini kaydeden Vali Kara, “Ama bir yol ve su yoksa insan hayatı adeta durma noktasına gelir.” dedi.

Asfalt Makinelerine bağlanan kurdeleler kesilmeden önce İl Müftüsü İlyas Gümüş, Hayırlı olması temennisinden bulunup dua etti. Gümüşün duasına el açan Kars protokolü dua sonunda “âmin” diyerek kurdeleyi hep beraber kestiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum