1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Ata'ya Hoş Gidişler Ola mı Diyorlar?"
Ataya Hoş Gidişler Ola mı Diyorlar?

"Ata'ya Hoş Gidişler Ola mı Diyorlar?"

MHP Kars Eski İl Başkanı Oktay Aktaş, Atatürk’ün Kars’a geliş yılında, Kars bürokrasisini topa tuttu.

A+A-

Ata’nın Kars’a geliş törenlerinin Gar Binası Önünde “Hoş Gelişler Ola Türküsü ile Ata’yı temsili karşılama, bayrak açma, Vali, Belediye Başkanı ve Tugay Komutanı’na şanlı Türk Bayrağı hediye etme” törenlerinin kaldırılmasına tepki gösteren Oktay Aktaş, Atamız artık Kars’ta Gar Binası Önünde karşılanmıyor, salonda etkinlik düzenleniyor, yoksa ilerleyen yıllarda bu anlamlı günü yok etmeyi mi amaçlıyorlar, dedi.

Gar binası önünde düzenlenen törenin neden iptal edildiğini soran Başkan Aktaş, bu durumu Atatürk’ü Karslıların kalbinden ve gönlünden yok etmek için girişilmiş bir oyun olarak görüyoruz, diye konuştu.

Başkan Aktaş konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı :

AKP VE AKP’Lİ BÜROKRATLAR İŞ BAŞINDA

6 Ekim 1924’te ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Kars’a geldiğinde Karslılar O’nu çok büyük bir coşkuyla karşıladılar. O gün adeta Kars’ta yer yerinden oynamış, coşkulu ve heyecanlı bir kalabalık Kars Gar’ı önünde toplanmıştı Atasını karşılamak için… O günkü coşku ve heyecan her 6 Ekim günü hiç azalmadan aynı heyecanla kutlanıyordu. Biz Karslıların en mutlu günlerinden biri olarak kalbimize ve beynimize yerleşmiştir bu gün. 6 Ekim 1924’ten günümüze kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün Karsımıza gelişi olarak kutlanır bu gün.

ATATÜRK’Ü  KARSLILARIN  KALBİNDEN  SİLEMEYECEKLER

Ne yazık ki AKP ve AKP’li bürokratlar bu anlamlı töreni ve günü Kars ile özdeşleşmiş Gar  binasının önünde Atatürk’ü temsili karşılama  törenini bu yıl iptal  ederek töreni  salona almışlardır. Aslında etkinliği salona alarak bu töreni ileri ki yıllarda tamamen kaldırmayı amaçlamışlardır. Bunu Atatürk’ü Karslıların kalbinden ve gönlünden yok etmek için girişilmiş bir oyun olarak görüyoruz. Ama buna asla ulaşamayacaklar ve hiçbir zaman da başaramayacaklardır.

6 EKİM KARSLILAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Biz bu gün için neden bu kadar önemli diyoruz? Çünkü 6 Ekim 1924’te Karslılar olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü bir türkü ve oyunla  ; “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” diyerek karşıladık ulu önderi. Ve o tarihten beri bu türkü ve oyun her Türk’ün hala dilindedir.  Kars’a bir devlet adamı veya bir yabancı konuk geldiğinde onu bu türkü ve oyunla karşılarız. Çünkü bu türküde millet vardır. Bu oyunda asker vardır.  Bu oyunda Cumhuriyete ve Bayrağımıza sevgi vardır. Vatana sahiplenme vardır.

TÖREN NEDEN İPTAL EDİLDİ ?

Atatürk bu türküyü defalarca dinlemiş ve oyuna eşlik etmiştir. Dinledikçe hoşuna gitmiş ve heyecanından yerinde duramamıştır. Bu kadar güzelliği içinde barındıran ; Atatürk’ü de heyecanlandırdığı gibi biz Karslıları da heyecanlandıran bu türkü ve oyunun canlandırıldığı Gar binası önünde yapılan töreni  neden  iptal ediyorsunuz?

AKPLİ BÜROKRATLARA UYARI

Bazı bürokratlara sesleniyorum : Şimdi  güçlü olan iktidar partisinin yanındasınız ve kendinizi güçlü olarak görüyorsunuz  ; ama bu böyle gitmeyecek elbette. Yarın çok geç olacak sizler için.  Büyük Türk milletinin değerlerine görevde olduğunuz süre içinde sahiplenmelisiniz.

Şimdi  soruyoruz: Neden Gar binası önünde yapılan bu töreni iptal ettiniz. Gerekçeniz neydi.  AKP’den mi emir aldınız? Ey AKP’li bürokratlar  bunun sebebi nedir?  Neden Atatürk’ten  ve Cumhuriyetten  bu kadar   rahatsızsınız.  Bunu biliniz ki bu törenleri ve Cumhuriyetin değerlerini ve Ulu Önderi unutturamayacaksınız. Çünkü bu değerleri her zaman kalbimizde yaşatıyoruz ve  her zaman da yaşatacağız.

“HOŞ GİDİŞLER OLA  MUSTAFA KEMAL PAŞA”  MI DEMEK İSTİYORSUNUZ ?

“Hoş Gelişler Ola  Mustafa Kemal Paşa”  sözünü tersine mi çevirmek arzusundasınız? Yoksa “Hoş Gidişler Ola Mustafa Kemal Paşa”  mı demek istiyorsunuz.  Şunu biliniz ki buna asla  izin vermeyeceğiz.

Ne Mutlu Türküm Diyene !...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.