1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Av. Ersin Vargün Aday Adayı
Av. Ersin Vargün Aday Adayı

Av. Ersin Vargün Aday Adayı

Kars'ta serbest Avukatlık yapan Ersin Vargün, Ak Parti'den Kars Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

A+A-

Kars'ta yaşayan ve partililer tarafından "yeni, genç, güçlü" aday adayı olarak nitelendirilen Ersin Vargün, Kars'ın gelişmesi ve kalkınması için elimizi taşın altına koyarak, sanayisiyle, hayvancılığıyla, kültürüyle özlenen Kars'ı yaratmak için Kars'a ve Karslı'ya hizmete adayım, dedi.

  

Ak Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Av. Ersin Vargün sözlerini şöyle sürdürdü :

       

“Her şeyden önce Karslıyım ve bu şehirde yaşıyorum. Dolayısıyla yaşadığım şehrin sorunlarına vakıfım. Ak Parti milletvekili aday adaylığı sürecinde ismi kulislerde zikredilen ama Kars'ta yaşamayan birçok isme şahidim. Bu nasıl bir süreçtir ki; benimle aynı soğukta üşümeyen, aynı kahvehanede çay içip sohbet etmeyen, aynı dertlerden muzdarip olmayan, ama - ünlü sosyolog Cemil Meriç'in ifadesiyle : "Fildişi kuleden" siyasi diskurlar çeken devşirme portreler de aday. Ben bu toprakta filiz verdiysem ve bu toprakta solacaksam o zaman Kars için bir hemşehriniz olarak söyleyecek sözlerim, yapacak işlerim olmalı.

 

Siyaset günümüzün en fazla iğfal edilen kurumu. Nasıl olmasın ki. Nerede bir yolsuzluk, nerede bir ihale furyası, adam kayırma, ayak kaydırma varsa siyasilerle hemhal. Yazık ki küçük şehrimiz de bundan nasibini aldı. Aday olma konusunda layık görülürsem : "Demek ki böyle de siyaset yapılabiliyormuş" dedirtmek için şeffaf ve dürüst olma düsturuyla hareket edeceğim.

 

Kars için yapacak çok şey var. Hepimizin malumu olan sorunları tekrar anlatmayacağım. Ama nasıl çözüleceği konusunda fikirlerim var ve bu da siyasi inisiyatif kullanılmadan olmuyor. Seçilirsem Terekeme'nin, Azeri'nin, Kürd'ün, Yerli'nin değil; Kars'ın ve milletin temsilcisi olma cehdiyle yola çıktım. Yalnızca hava durumu haberlerinde ismi bazen zikredilen ve zikredildiğinde de içimizi bir hoş eden Kars kelimesini, sanayisiyle, kültürüyle, hayvancılık sektörüyle, mazisiyle tüm yurtta adından söz ettiren bir il olarak anılması,ezberlenmesi gayretini göstereceğim. Meclis kürsüsünde Kars'ın kangren olmuş meselelerini dile getirip bunun  için çözüm arayan şaibesiz ve genç bir dimağ olarak tüm hemşehrilerimizin desteğini talep ediyorum.  

   

Siyasi ezberler bozulmadan Kars için hiçbir önemli gelişme kaydedilemez. Süslü vaatler, farazi sözler tok karına alınan tabletler oldu, Mevlana'nın dediği gibi: Dün geçti,düne ait sözler de geçti; yeni şeyler söylemek lazım!

 

ERSİN VARGÜN :

 

1977 yılında Kars'ta doğdu. İlk ve Orta öğrenimimi Kars'ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Evli. Kars'ta serbest avukat olarak çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum