1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Av.Nusret Senem Serbest Bırakıldı
Av.Nusret Senem Serbest Bırakıldı

Av.Nusret Senem Serbest Bırakıldı

Ergenekon Davası kapsamında üç yıldan fazla bir süredir Silivri’de tutuklu bulunan Karslı hemşerimiz Av. Nusret Senem; Silivri’de ki Özel Mahkemede dün görülen 183. Duruşma sonunda tahliye edildi.

A+A-

Orgeneral Eşref Bitlis Davası, Şemsi Denize Davası, Kahraman Maraş Katliamı Davası ve Diyarbakır Bismil Cumhuriyet köylülerinin toprak ağasına karşı yürütüp kazandıkları dava gibi ülkemizin yakın geçmişindeki birçok davanın savunmanı olan Nusret Senem Çıldır’ın Gölebakan (Meredis) köyünden Senemoğlu Ailsi’ne mensup.

Ergenekon Davası kapsamında daha önce tutuklanan ve yaklaşık bir yıl aynı tutuk evinde kalan hemşerimiz Gürbüz Çapan ve 12 Haziran 2011 seçimlerinde CHP’nin İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı olan ve halen Silivri’de tutuklu bulunan Gazeteci Mustafa Balbay ile üç kişilik özel koğuşta kalan Nusret Senem; tutuklu bulunduğu süre içinde Orgeneral Eşref BİTLİS’in Amerikancı Gladyo tarafından nasıl katledildiğini anlatan bir kitap yazmıştı.

Tahliye işlemleri dün gece geç saatlerde tamamlanarak tahliye edilen İşçi Partisi Eski Genel Sekreteri ve aynı Partinin halen MKK üyesi olan Av. Nusret Senem; partililerinden ve akrabalarından oluşan kalabalık bir grup tarafından karşılanarak İstanbul’a getirildi. İstanbul’da ilk basın açıklamasını yapan Nusret Senem “Amerikancı Gladyo tarafından kurulan bir tertip neticesinde 37 ay tutuklu tutulduğunu ama içeride geçen bu süreyi bir vatan mücadelesi olarak gördüğünü, özgür kaldığı günün 23 Nisan Ulusal Egemenlik günü olması nedeniyle daha anlamlı olduğunu ve ülkemizin ve halkımızın tam bağımsızlığı için Emperyalizme karşı mücadele etmeye devam edeceğini” belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.