1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ayakkabıda ikinci ele rağbet
Ayakkabıda ikinci ele rağbet

Ayakkabıda ikinci ele rağbet

Günlük yaşantımızın ön önemli giyim malzemelerinden olan ayakkabı da ikince ele olan rağbet bu işle gelir sağlayanları memnun ediyor.

A+A-

Kars’ta Ayakkabıcılar Caddesi’nde satışa sunulan ikinci el ayakkabılar özellikle üniversite öğrencileri, askerler ve dar gelirli ailelerden büyük rağbet görüyor.

Kars merkezinde 32 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Yasin Çiftçi, vatandaşlara daha ekonomik ayakkabı satabilmek için ikinci el ayakkabı işine de girdiğini ve bu işle hem kendisinin para kazandığını hem de vatandaşa kolaylık sağladığını söyledi. İstanbul’dan getirdiği ikinci el ayakkabıları ucuz fiyata sattığını söyleyen Çiftçi, kullanılabilir ayakkabıları 15 ile 30 TL arasında müşterilere sunduklarını ifade ederek, ayakkabı tamirciliğin yanından ikinci el ayakkabı da alıp-sattığını, İstanbul’dan getirdiği ayakkabıları onarımdan getirdikten sonra satışa sunduğunu belirtti. Özellikle de üniversite öğrencileri, askerler ve dar gelirli vatandaşlardan devamlı müşterilerinin olduğunu da vurgulayan Çiftçi, ekonomi şartların vatandaşları ikinci el ayakkabılara yönlendirdiğini kaydetti.

HIRSIZLIĞA MEYDAN VERMEMEK İÇİN VATANDAŞLARDAN AYAKKABI SATIN ALMIYOR

İkinci el ayakkabının İstanbul’dan temin edilmesinin bir başka öneminin ise hırsızlığı önlemek olduğunu anlatan Çiftçi, Kars’ta ikamet edip ayakkabı satmak isteyenlerden ayakkabı satın almadıklarını bunun nedeninin ise ayakkabı satanların bunu nereden temin etmediklerini bilmediğini, hırsızlık olabileceğinden şüphelendiğini ifade etti. Çiftçi, “şimdi biz Kars’ta ikamet edenlerden ayakkabı alırsak bu hırsızlığın önünü açabilir. O zaman bazı art niyetli insanlar evlerden, camilerden veya başka yerlerden ayakkabı çalarak bizlere satmak isteyebilirler. Onun için bunun önüne geçebilmek adına bu gibi alış-verişlere girişmiyoruz. Sonra bir vaka olur ve polis kapımıza dayanarak hırsızlık malı satın aldığımızı ve bu yüzdenden işlem yapmak istediklerini söyleyebilirler. Bu da bizi üzer. Bundan dolayı ikince el ayakkabıları genellikle İstanbul’dan satın alıp getirtiyoruz.” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ VE ASKERLERİN UĞRAK YERİ OLDU

İkince el ayakkabıya rağbet gösteren askerler ve üniversite öğrencileri de bu imkanı sunan işyeri sahiplerine teşekkür ettiler. Üniversite öğrencisi Yağmur Çiftçi de, “Üniversite öğrencileri ve askerler ekonomik imkansızlık nedeniyle bu gibi işyerlerini tercih ediyoruz. Bütçemize uygun ayakkabı rahatlıkla buluyor ve satın alabiliyoruz. Her çeşit ayakkabı bulabiliyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor.” diye konuştu.

OKUL İHTİYAÇLARI İÇİN DE İKİNCİ EL TERCİH EDİLİYOR

İkinci el ayakkabı özellikle de çok nüfuslu ailelerin tercihi oluyor. Verimli Köyü’nden Kars’ta gelerek okula göndereceği oğluna ikinci ele ayakkabı alan Rustem Ayılmazdır, 8 çocuğunun bulunduğunu ve çocuklarının masraflarını asgariye indirgemek için ikinci eli tercih ettiğini ifade etti.

PAZARLIK PAYI DA VAR

İkince el ayakkabı satışlarında pazarlık payı da bulunuyor. Müşteriler beğendikleri ayakkabıları satın alırken sıkı birde pazarlık ediyorlar. İşyeri sahibi ve müşteriler arasında tatlı bir pazarlık yaşanıyor. Alış-verişe renk katan pazarlığın ardından satan da, alan da mutlu bir an yaşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.