1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Azerbaycan'dan Kars'a Modern Okul
Azerbaycandan Karsa Modern Okul

Azerbaycan'dan Kars'a Modern Okul

Azerbaycan'ın merhum Lideri Haydar Aliyev, adına Kars'ta yapılan Endüstri Meslek Lisesi'nin yapımı hızla devam ediyor.

A+A-

Temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarafından atılan ve Kars Yenişehir Mahallesi'nde Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) tarafından yapımına başlanan 32 derslikli Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nin 2012-2013 eğitim öğretim yılında hizmete açılabilmesi için çalışmalar gece-gündüz aralısız sürüyor.

Yüzde 90'lık kısmı tamamlanan ve içerisinde 32 derslik, yatakhane, yemekhane, konferans salonu, kapalı spor salonu bulunan çok amaçlı Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nin muhtaşem görünümü bile bu okulda okuyacak çocukların ailelerini heyecanlandırıyor.

Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'ndeki çalışmaları yakından takip eden Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, okulunun önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmete gireceğini söyledi.

Başkonsolos Ayhan Süleymanov; "Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nde çalışmalar aralısız devam ediyor. Çok modern bir okul oldu. Şu anda yoğun bir çalışma yapılıyor. Zaman zaman okulu ziyeret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alıyorum. Her şey yolunda gidiyor. Kısa sürede bitirilerek Karslıların hizmetine açılacaktır" dedi.

"KARSLILAR HAYDAR ALİYEV'İ SEVGİ VE MUHABBETLE KUCAKLAMIŞTIR"

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Karslıların Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'i sevgiyle muhabbetle gönüllerinde yaşattığını belirtti.

Süleymanov; "Karslılar Haydar Aliyev'i sevgi ve muhabbetle kucaklamıştır. Sağlığında da Kars'ta başkonsolosluğun kurulmasını istemiştir. Cumhuriyetimizin layıklı devamcısı İlham Aliyev de bu aziz hatıraları yaşatmak, Karslılarla gönül bağını koparmamak adına, önce babasının sözünü yerine getirdi konsolosluk hizmet binasını açtı. Ardından da Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'ni yaptırdı. 22 dönüm arazi üzerinde 32 derslik, yemekhane, yatakhane, konferans salonu, kapalı spor salonu ve sosyal donatıları

ile bu güzel okulumuzu da Karslılara hediye edeceğiz" şeklinde konuştu.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) tarafından Yenişehir Mahallesi'nde yaptırılan Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi alışılmış okul binalarının aksine modern görünümüyle göz alıyor.

Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nin temelini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın atmıştı.

32 derslikli Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nin yapımına bugüne kadar 26 milyon TL. harcandığı vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.