1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Badem Okurlarıyla Buluşuyor
Badem Okurlarıyla Buluşuyor

Badem Okurlarıyla Buluşuyor

Yrd. Doç. Dr. Candan Badem, 24 Haziran 2011 Cuma günü saat 17:00’de kitabını Halit Paşa Cad. Büyük Kale Otel yanındaki Kars Store’da okurları için imzalayacak.

A+A-

2010 yılında Birzamanlar Yayıncılıktan çıkan Badem’in “Çarlık Rusya’sı  Yönetiminde Kars Vilayeti” kitabı   Kars’ın yakın tarihi üzerine yapılmış en kapsamlı çalışma olarak nitelendiriliyor.  Kitapta,  93 Harbi olarak da bilinen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sonunda Rusya'nın, ilhak edip 3 Mart 1918’ekadar işgali altında bulundurduğu üç Osmanlı sancağından (elviye-i selase) ikisinin 1878-1914 yılları arasındaki öyküsünü anlatıyor.

Candan Badem’in kitabında, günümüz Kars ve Ardahan illeri ile Erzurum'un Oltu, Olur ve Şenkaya ilçelerinde, Çarlığın iskan politikası, Göçler ve Demografik yapı, toprak sorunları, ekonomi ve vergiler, yargı, asayiş, yerel yönetim, bayındırlık hizmetleri ulaşım, eğitim, kültür ve sağlık hizmetleri  irdeleniyor.

Yard. Doç. Dr. Badem, kitabı için, Rusya, Gürcistan ve Ermenistan'da bulunan çarlık arşivleri ile Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nde uzun süre araştırmalar yapmış. Kitaptaki kaynakların pek çok ilk kez yayınlanıyor. Ayrıca yazar Türkiye'den gidip Ermenistan devlet (ulusal) arşivinde araştırma yapan ilk Türk tarihçi olarak tanınıyor.

Candan Badem 1970 Hanak İlçesi Yamaçyolu köyü doğumlu olup Börk nüfusuna kayıtlıdır.

Kitabı edinememiş olanlar imza öncesi Gül Kırtasiyeden kitabı temin edebilirler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.