1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakırcı Valilik İftar Çadırında
Bakırcı Valilik İftar Çadırında

Bakırcı Valilik İftar Çadırında

İşadamı Osman Bakırcı Valilik İftar Çadırında

A+A-

Osmanlı İnşaat Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bakırcı, eşiyle birlikte geldiği Kars’ta Valilik İftar çadırında iftarını açtı ve Karslıların yaklaşmakta olan mübarek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını kutladı.

Kars Valiliğinin Evliya Camii Külliyesi’nde Şehit Ebu-l Hasan Harakani türbesi yanına kurulan İftar Çadırında vatandaşlarla birlikte iftarını açan ünlü işadamı Osman Bakırcı, “İçgüdüsel olarak insan heyecanlanıyor. Böyle mübarek bir zatın bulunduğu türbe etrafında kurulan bu çadırda iftar açmak olukça güzel ve heyecan verici. İftar amaya buraya gelen insanın ister istemez manevi duyguları da kabarıyor. Ben Erzurumluyum ve Eşimin Karslı olması nedeniyle uzun yıllardır Kars’a gider gelirim. Kars’ın böyle bir heyecanı yaşaması ve insanları böyle bir hizmetle bir araya getirmesi çok güzel.” dedi.

İftar çadırlarındaki asıl amacın vatandaşların birbiriyle kaynaşması olduğunu belirten Bakırcı, “İftar çadırlarının manası yokluk, fakirlik değildir. Birlik ve beraberlik, manevi ruhu biraz daha çoğaltmaktır. Gönül ister ki her sokakta bir iftar çadırı olsun ve birlik ve beraberlik içinde iftarlar açılsın.” diye konuştu.

Kars’a yaptığı yatırımlar ve konut sahibi olan vatandaşların yüzlerine yansıyan sevinçlere de ortak olduğunu vurgulayan Bakırcı, “Zaten bizim amacımız; bu bölgelerde yeni gelişen projeler oluşturmak ve hayata geçirmektir. Bu düşüncelerimizi Anadolu’da gerçekleştirmek için Mardin olsun, Kars olsun bu bölgelere belli sayıda konutlar yaparak şehrin büyümesine katkı sunmaktır. En azından göçü durdurmak için bir adım atmaktır. Ev sahibi olan insanların gözlerindeki parıltıyı eminim ki o an sizde yaşasanız, sizde görseniz inanın çok değişik bir duygu. Nasip olursa önümüzdeki günlerde de çalışanlarımızla birlikte iftar açacağız. Şu ad bir gerçektir ki eski ve yeni ramazan diye adlandırmak yerine inşallah büsbütün birlik ve berberliğimizin kuvvetli olduğu yeni ramazanları hep birlikte karşılayacağız. Kars çok güzel bir il. Bende eşim Karslı olduğu için yarı Karslı sayılırım. Kars’ın samimiyeti ve kucak açması çok güzel bir duygu. Kars bize nasıl kucak açtıysa bizde anı şekilde Kars’a ve Karslıya kucak açıp elimizden gelen yatırımı yapacağız.” şeklinde konuştu.

Bakırcı, Kars’a yapacağı yeni yatırımlardan da söz ederek, “Şu anda Kars’ta büyük bir projemiz var. 100-150 milyon gibi bir yatırım düşünüyoruz. İnşallah bunu gerçekleştiririz ve Kars halkının hizmetine sunarız. Bizde mutlu oluruz, Kars halkı da mutlu olur. 3-4 yıl önce de Kars’a sosyal projelerimizden okul olsun, değişik yatırımlar olsun getirdik. Nasip olursa bayramdan sonra okullar açılmadan hemen önce Anadolu Lisesi’ni faaliyete sokacağız. Çocuklarımızın en güzel şekilde yetişmesi için bu tür hizmetleri faaliyete sokup elimizden gelenin en güzelini yapacağız. Kars halkı bu gibi yatırımları yapanların arkasında olursa çok güzel olur ve bunların devamı da gelir.” dedi.

Bakırcı ayrıca, yaklaşmakta olan Mübarek Kadir Gecesi ve Ramazan bayramıyla ilgili de, “İnşallah önümüzdeki günlerde en güzel gecelerden biri olan Kadir Gecesi’ni yaşayacağız. İnşallah tüm İslam alemine hayırlı olur. Gelecek Ramazan bayramını da tüm Müslüman alemine, Kars halkına hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hep beraber daha güzel ve daha mutlu Kadir gecelerine ve bayramlarına hep birlikte ulaşırız.” dileğinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.