1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan Boş Geldi Boş Konuştu
Başbakan Boş Geldi Boş Konuştu

Başbakan Boş Geldi Boş Konuştu

Oktay AKTAŞ'ın kaleminden...

A+A-

Sayın Başbakan Boş Geldi Boş Konuştu ve Gitti!!!

Sayın Başbakan Kars’a  Büyük beklenti içerisinde olan ilimize geldi aynı hızla da gitti.  Kars AKP’ye on iki yıllık  iktidarı  boyunca destek veren bir ildir. Çünkü iktidara geldiği günden bugüne karar üç milletvekillinin ikisini hep vermiştir. Ve son yerel seçiminde de İl genelinin dokuz Belediyesinin beşi olan Akyaka, Sarıkamış, Selim, Susuz ve Dağpınar Belediyelerini Akp’li  Belediye Başkanları kazanmıştır. Yine ilimizin 23 il genel meclis üyesinin 14.nü  Akp’li meclis üyeleri kazanmıştır. Yani Kars Akp’ye hep desteklemiştir.

Ama Akp Karslıya iktidarı döneminde hiç bir şey vermemiştir. Yine işsizlik, açlık, yoksulluk, sefalet, durdurulamayan göç,  üretimi durdurulan fabrikalar, kapatılan kamu kurumları… Bunlara bir çözüm üretilememiştir. Akp İktidarı döneminde Kars’a gerçek mana da bir yatırım yapılmamıştır. Eğer yatırım bina yapmakla oluyorsa bu yapılan binalar kendi yandaşlarına çıkar ve menfaat sağlamak için yapılmıştır. Bir ile yapılacak yatırım bina yapmakla olmaz.

Kars’ın çok büyük sorunları varken Sayın Başbakan ne konuştu ne söyledi ne vaat etti neyin sözünü verdi. Hiçbir söz vermedi, veremezdi de. Çünkü ağa babasından böyle bir yetki almamıştır.

Eminim ki o salonda bağırmışlardır “Kars seninle gurur duyuyor” diye. Sormak lazım neyin gururunu duyacağız? Sefaletin mi? İşsizliğin mi? Açlığın mı? Çaresizlikten göç eden Karslıların mı? Hayvancılığı bitirildiği için mi? Kapatılan Fabrikaların mı?  Köylerimiz hem boşalıyor hem de borç batağına girmiştir. Bunlar için mı gurur duyacağız!

Gurur duyanlar acaba bu sesi duydu mu?

Kars’ın dertlerine ve sorunlarına mehlem olacağım dedi mi? 

“Beyin ve sermaye göçünü tersine döndüreceğim” dedi mi?

“İşsizliğe ve açlığa çare olacağım” dedi mi?

“Kars şeker Fabrikasını kapatmayacağız” diyebildi mi?

“Şeker pancarını ekim alanını genişleteceğiz” dedi mi?

“ Et ve hayvan ithal etmeyip hayvancılığı geliştireceğiz” dedi mi?

“Kars’ı tekrar Türkiye’nin Et ambarı yapacağız” diyebilldi mi?

“Kars’a modern bir et kombinesi kuracağız” diyebildi mi?

Lojistik merkezde Kars’ta artık hayaldir. Akp bu projeyi Erzurum’a vermiştir.

Lojistik merkezinin Kars için projesi yok programa dahi alınmamış 2015’dede yatırım programa dahi alınmamış dolaylısıyla nasıl yapılacak. Yok böyle bir yatırım. Sadece yeri alınmış. O da sözde. 

Lojistik merkezi  2014. Haziran Ayı itibarıyla tüm bina ve tesisler Erzurum’da bitmiştir. Kars halkının daha fazla duygularıyla alay etmeyin lütfen gerçekçi olun çıkın dürüstçe konuşun. At alana Üsküdar’ı geçmiştir. Geçmişte ben Lojistik merkez ille ilgili bir çok basın açıklaması yaptım. O günkü açıklamalarımın bugün ne kadar gerçek olduğu ortaya çıkmıştır. Keşke benim söylediklerim yalan olsa idi. Buna en çok ben sevinirdim. Ama o zaman söylediklerimin tamamı doğruydu. Ve bugün bu gerçek ortaya çıkmıştır.

Kars bir kere daha sahipsizliğinin kurbanı olmuştur. Gerçekten de Kars hep siyasilerin sahipsizliğini kere daha sahipsiz kalmanın çok ağır bedelini ödüyor.? Siyasilerimiz alacakları oyların ve nasıl Karstlıları aldatacakların hesabını yapmakla meşguller.  Bunların Kars’ın sorunlarını çözmek gibi bir düşünceleri yoktur. Zaten kaçan balık hep büyük olur.        

Görünen o ki Sayın Başbakan bir şeyler yapıyor görünmek için o il senin bu il benim geziyor. Bu gezilerin  kendisi ve çevresi için  turistik bir gezi niteliğinden öteye gidemediği ortadadır. Kars’a da geldiler yediler içtiler bir de sivil toplum kuruluşlarını topladılar onlara da hamasi nutuk attılar ve gittiler.

Kars’ta çeşitli hayali  açılışlar yaptınız. Neleri açtığınız belli neleri açmadığınız da belli. Bir örnek  Kars Hava meydanı benim hatırladığım kadarıyla  6. veya 7. defa açılış yapılıyor. İnşallah 2015 yılın da  seçimden önce bir  açılış daha yaparsınız. 8’incisi olur.  İnşallah ben de kurban keseceğim size şimdiden söz veriyorum.

Sonuç olarak Sayın Başbakan Kars’ımıza boş geldiniz. Boşa konuştu. Boş olarakta  döndünüz.!!!!   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.