1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan:Karabağ bizim meselemiz
Başbakan:Karabağ bizim meselemiz

Başbakan:Karabağ bizim meselemiz

Seçim çalışmaları kapsamında gittiği Iğdır’da halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Karabağ bizim meselemiz” dedi.

A+A-

Özel uçakla dün Ağrı’ya buradan da 140 kilometre uzaklıktaki Iğdır’a karayoluyla gelen Başbakan Erdoğan, havanın kararmasına karşın Zübeyde Hanım Bulvarı’nda yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti.

Konuşmasında sevgi ve kardeşlik mesajları veren Başbakan Erdoğan, “Iğdır’ın yaşadığı acıları ve sorunları biliyorum. Azerbaycan ve Nahçıvan’a kadeş olan Iğdır’ın yıllardır terör belası karşısında kan ve gözyaşını durdurmak için nasıl bir mücadele verdiğini biliyorum.” dedi.

İSTİSMAR SİYASETİ YAPMADIK

İstismar siyaseti yapmadıklarını belirten Erdoğan, “Kışkırtama, gençleri sokağa dökmek bizim siyasetimizde yer bulamadı. Biz ne Türk, ne Kürt, ne Gürcü, ne Abazayı, ne Çerkezi, ne Azeri’yi, hiçbir kardeşimizi dışlayanlardan olmadık. Bir kısmı Türkiye’nin bir bölgesini bir kısmı sahilerin partisi oldu. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi, tüm Türkiye’nin partisi. Muş’tan geliyorum. Muş’ta ayrı, Iğdır’da ayrı, Batman’da ayrı Ankara’da ayrı konuşan siyaseti reddediyorum. Gönüllere hitap ediyoruz. Alpaslan Malazgirt Ovası’nda kardeşlikle zafer elde etti. Fatih İstanbul’u fethederken yine kardeşlikle inşaa etti. Gazi Mustafa Kemal kardeşlik üzerine bu cumhuriyeti inşa etti.”

BDP’Lİ BELEDİYEYE ÇÖP, MHP’YE DE MİLLİYETÇİLİK ELEŞTİRİSİ

BDP’li olan Iğdır Belediyesi’ni de eleştiren Erdoğan, “Gelirken şu yolda hali gördüm. Iğdır’da belediyecilik bu mu olacak? Bu sefalat ve rezalet. Bu Iğdır hiç temizlenmez mi? Çöp temizleme yok mu? Belediye yok mu? Ben belediye başkanlığından geliyorum. Ben belediyelerimi uyarıyorum. Duvarların dibinde çamur görmeyeceğim. Bizim medeniyetimizde temizlik imandandır. Partimizin adı ondan dolayı aktır. Herşey ak olacak. Onun için geldik. Yolsuzluklar temizlendi. Yoksulluk ve yasaklar da öyle” dedi.

MHP’yi de eleştiren Erdoğan, “Bunlar milliyetçiyiz diyorlar. Milliyetçilik demek “Vatanı, milleti sevmektir, bunlar kasa boşalttılar. Şimdi Merkez Bankası’nın kasasında 93 milyar dolar var. 3 yıldır IMF ile anlaşma yapmıyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyor, yola devam ediyoruz” diye konuştu.

KARABAĞ BİZİM MESELEMİZ

Ermenistan’a da seslenen Başbakan Erdoğan, “Karabağ bizim meselemiz. Ermenistan’a söyledik. Bu sorun çözülmeden, Karabağ meselesi çözülmeden Ermenistan ile ilişkilerimizin yola girmesi mümkün değil. Kurulduğu günden beri, Karabağ ve Azerbaycan’ın arkasındayız. Her zaman da duracağız. Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi’nde de bunu söyledim. Onlar Türkiye'ye Fransızlar. Ancak Türkiye içinde ülkemize Fransız olanlar var. Onlar da inşallah bu yanlışlarını anlarlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından partililere karanfil atan Başbakan Erdoğan, miting alanından Haydar Aliyev Fen Lisesi’ne giderek Iğdır’da tamamlanan sağlık, sulama, tarım, ulaşım, eğitimden oluşan 39 tesisin toplu açılışını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.