1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Akbaba: "Sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımını destekliyoruz"
Başkan Akbaba: "Sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımını destekliyoruz"

Başkan Akbaba: "Sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımını destekliyoruz"

İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba, 3 Kasım 2024 tarihinde sokağa çıkma yasaklı bir nüfus sayımı yapması önerisi ile alakalı açıklama yaparak, "Sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

A+A-

İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba, yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Genel başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu 9 Ekim 2024 Tarihindeki grup toplantısında gündeme getirdiği 3 Kasım 2024 tarihinde sokağa çıkma yasaklı bir nüfus sayımı yapması önerisi ile alakalı açıklamasını sonuna kadar destekliyoruz.
Mülteci sorunu ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelirken son zamanlarda zirve yapan uyuşturucu ve madde bağımlılığına bağlı suçların artan oranda yükselmesi ülkemiz adına başlı başına bir beka sorunu oluşturmaktadır.
Ülkemizde geçmişte yapıldığı gibi yapılacak olan sokağa çıkma yasaklı bir nüfus sayımı gerek mültecileri sayısal ve bölgesel tespiti gerekse de aranın suçluların yakalanması açısından sayın genel başkanımız Müsavat Dervişoğlu ‘nun 9 Ekim 2024 tarihli İYİ Parti grup toplantısında önemle ve ısrarla vurguladığı üzere sokaklardaki kaçakların tespiti ve onlarca suç kaydıyla sokakta dolaşan sapık suçlu ve firarilerin ait oldukları yerlere gönderilebilmesi için 3 Kasım 2024 tarihinde kapalı yani sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımı yapılması elzemdir.
2011 yılında başlayan Suriye iç savaşından dolayı başlayan mülteci akımının yanı sıra diğer doğu ülkelerinden ( Afganistan) kopup gelen mülteci kampına Ülkemizin dönmüş bu düzensiz göç Türkiye ve Türk vatandaşları açısından ciddi bir güvenlik meselesi haline gelmiştir.
Ülkemizde daha fazla çocuğun daha fazla kadının ölmemesi şiddete maruz kalmaması Türkiye’nin her bir vatandaşı açısından bu öneri çok önemli zaruri bir ilk adım olacaktır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.