1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Bozkuş’a ziyaret
Başkan Bozkuş’a ziyaret

Başkan Bozkuş’a ziyaret

Kars Belediyesi’nden hükümetin uygulamaya koyduğu yasa gereği çeşitli kurumlara gönderilen belediye işçilerinden bazıları Başkan Bozkuş’u makamında ziyaret ederek çiçek verdiler.

A+A-

Ziyaret sırasında belediyede kalan ikramiye alacaklarının ödenmesi konusunda görüşen işçiler, “Başkanımız biz belediyeden ayrıldıktan sonra söz vermişti. Milli Eğitim’e geçtikten sonra içeride ikramiyelerimiz kaldı. Şu anda bulunduğumuz yerden de son derece memnunuz. Herhangi bir sıkıntımız da yoktur. İki taksite bağlanan ikramiye alacaklarımız var. Ayrıca başka taleplerimizde var. Çünkü Başkanımız biz ayrılırken burası sizin evinizdir. İstediğiniz zaman gelebilirsiniz. Her zaman sizlere yardımcı olacağız demişti. Başkanımın bize verdiği söz çok değerlidir. Ayrılarken “ben bir belediye başkanı olarak değil Nevzat Bozkuş olarak sizle söz veriyorum” demişti.

Başkan Bozkuş da, “Mevzuat gereği belediye meclisimizin de aldığı kararla norm kadro fazlası bulunan personelimin bir kısmını çeşitli kurumlara geçişi olmuştu. Valiliğimin koordinasyonuyla da son halini almış ve personelimin geçiş yapacağı yerler belli olmuştu. Bu arkadaşlarımın birçoğunun eğitim düzeyleri de zaten yüksektir. Hepsi pırıl pırıl insanlardı. Belediye gibi kurumlar sonuçta politize olmuş kurumlar olduğu için bu arkadaşlarımın ister istemez bir yerlere gelmeleri tartılır haldedir. Bende kamu kökenli bir devlet memuru olduğum için biliyorum bu arkadaşlarımızdan birçoğu gittikleri kurumlarda çok iyi noktalara geleceklerdir memur, amir, şef, belki de bazıları müdür dahi olacaklardır. Yani devletimiz onlara bu anlamda çok güzel bir fırsat tanımış oldu. İnanıyorum ki arkadaşlarımızda bu fırsatı çok iyi bir şekilde değerlendireceklerdir ve başarılı da olacaklaradır.” diye konuştu. 

“Bende belediye başkanı olarak sözümün arkasındayım.” diyen Bozkuş, daha sonra şöyle konuştu:

“Her zaman bizlerle onlar bir aileyiz. Aile reisi olarak ta onların her zaman yanlarında olduğumu ifade etmek istiyorum. Ne tür problem ve sorunları olursa olsun varız. Biz daha önce de kapalı kapılar ardında bu sorunları konuşmuş ve çözeceğimize dair söz vermiştik. Ayrılan arkadaşlarımızın hepsi pırıl pırıl insanlardır. Her toplumda olduğu bu arkadaşlarımın arasından da ahengi bozan bazı arkadaşlarımız olmuştu. Bunda çok doğaldı. Ama arkadaşlarımın gittikleri yerlerden çok olumlu şeyler duyuyorum. Bu da beni fazlasıyla mutlu ediyor. Şunu da iyi bilsinler ki altını çizerek söylüyorum. Kendilerinin lehine çok iyi bir durum oldu. Belediyemizde bu ay bazı ekonomik sıkıntılarımız oldu. Bazı arkadaşlarımızın maaşı biraz gecikti. Ama onların böyle bir sıkıntıları yok. Maaşlarını ve ikramiyelerini bir gün dahi geçmeden zamanında alacaklar. Rahat rahat emekli olup emeklik ikramiyelerini alacaklar”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.