1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Hizmetleri Gezdi
Başkan Hizmetleri Gezdi

Başkan Hizmetleri Gezdi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yerel ve ulusal basın temsilcilerine belediyenin, yaptığı çalışmaları yerinde göstermek ve bilgi vermek amacı ile gezi ve iftar programı düzenledi.

A+A-

Başkan Bozkuş’la bir araya gelen basın mensupları, ilk olarak Halitpaşa Mahallesi, Yeni Mahalle ve Bülbül Mahallesinde başlatılan dere ıslah çalışmalarını gezdiler.

Başkan Bozkuş, vatandaşların yapılan hizmetlere sahip çıkmalarını ve görmelerini isteyerek, yaklaşık 30 yıldır mevcut Bülbül deresinin gerek görüntü kirliliği gerekse kokudan bölgedeki vatandaşları rahatsız ettiğini vurguladı.

Bozkuş, “İlk olarak bölgeyle ilgili çalışmamızı, Çevre ve Orman Bakanlığında gündeme getirdik, Su İşleri Genel Müdürlüğünde gündeme getirdik sonuç itibari ile belediye olarak burada ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Mahallemizde kanalizasyon olmadığından tüm atık sular Bülbül deresine akıtılıyordu, yaptığımız titiz çalışma ile ilk olarak mahallelerimize kanalizasyon döşüyoruz. Yanı sıra dereyi ıslah ederek, temizleyerek sağlıklı bir görüntüye kavuşmasını sağlıyor, zemin çalışmaları ile sağlıklı olmasını sağlıyoruz.” dedi.

Bozkuş, modern yapılaşmanın olduğu şehrin göbeği Yenişehir mahallesinde ise kanalizasyonun olmadığının altını çizerek, “Şehrimizin kanalizasyon sorunu çözülünceye kadar bu çalışmalar devam edecektir. Bugün sürdürdüğümüz bu çalışmalar tekniğe bağlı olarak, kod farkı dikkate alınarak, yapıların bodrum katları dikkate alınarak yapılıyor. Bu çalışmalarla bu mahallemizin önemli sorunu altyapı çözüme kavuşmuş olacaktır. Bu mahallemizde tek sorunumuz kalıyor oda asfalt çalışması onu da çalışmaların bitiminde halletmiş olcağız.” şeklinde.

Başkan Bozkuş, bu sene 20 kilometre kanalizasyon çalışması yapmayı hedefledikleri vurgulayarak bunun 15 kilometresini yaptıklarını ifade etti. Başkan Bozkuş Kars’ta günü kurtarma mantığı ile değil geleceği inşa etme ve oluşturma mantığı ile hareket ettiklerini de belirterek, “yaşanabilir bir Kars’ı vatandaşlarımıza hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Halitpaşa Mahallesi’ndeki tahliye kanalının pislikten arındırılarak temizlenmesi, Kars merkez su isale hattının yenilenerek suların aspesli borudan çıkarılması, asfalt tesisi, köprü ve kavşak çalışmaları, çocuk ve yetişkinler için park, parke taşı ve kaldırım taşı tesisleri ile sosyal aktiviteli parklar hakkında bilgi veren Bozkuş, şunları söyledi:

“Biz hizmet için bu işe girdik. Halkımız görecektir hizmetlerimizi. Biz sadece çalışmayı hedefliyoruz. Sizde bugün görüyorsunuz ki bu çalışmalar başlamış durumda. Kars ile genelinde asfaltlama çalışmasıyla birlikte alt yapısı kanalizasyonu olmayan binalara da kanalizasyon ulaştırarak hizmete açmış durumdayız. Önümüzde ki süreçlerde Kars yatırımda istediği noktaya gelecektir. Yapılan çalışmalar için paramız ve kaynağımızda tamdır. O nedenle çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürmektedir. Bugün yaptığımız hizmetler gelecekte konuşulacaktır, fakat bu gün bu çalışmalarımız hakkında muhalefetler de var. Onlarda görecektir ki bizim işimiz gerçekten hizmettir. Yenişehir mahallesinde bu zamana kadar kanalizasyon dahi yoktu. Biz Yenişehir mahallesine kanalizasyonu getirdik. Bundan sonrada Kanalizasyon çalışmalarımız devam edecek. 20 Kilometre kanalizasyon çalışması yapmayı planlıyoruz. Bugüne kadar 15 kilometrelik kısmını tamamladık. Çalışmalarımız bitene kadar devam edecek.”

Mevcut Milletvekillerinin de kendisine destek verdiklerini belirten Bozkuş, “Bizde mevcut vekillerimizle birlikte halkımıza söz verdik ve sözümüzde durup halkımızın istediği hizmeti kendilerine teslim edeceğiz. Biz yaşanabilir bir Kars’ı halkımıza sunacağız.” diye konuştu

Bozkuş, Kars ile genelinde birçok yatırım, şantiye ve alt-üst yapı çalışmalarını yerinde inceleyerek basına bilgi vermesinin ardından akşamda basın mensupları ile iftar yemeğinde buluştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.