1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Baştimar vekillik hedeflerini açıkladı
Baştimar vekillik hedeflerini açıkladı

Baştimar vekillik hedeflerini açıkladı

Kars'tan AK Parti milletvekili aday adayı olan gazeteci Ömer Erim Baştimar ailesinin halen Kars'ta oturduğunu belirterek, 17 yıllık gazeteci hayatında Kars, Ardahan ve Iğdır'a çeşitli hizmetler yaptığını söyledi.

A+A-

PUİS eski benel başkanlarından Aytemiz petrollerinin sahibi  İsmail Aytemiz'in Kurduğu Kars  Ardahan - Iğdır Vakfı'nda gençlik kolları başkanlığı yaptığını belirten Baştimar,''O dönemde yüzlerce üniversiteli gençle birlikte çalıştım: Memleketimizden İstanbul'da üniversite kazanan gençlere sahip çıktık.Onlara kalacak yer için yardım ettik,staj ayarladık ve çok sayıda gencimizi işe koyduk''dedi.

AK PARTİ İKTİDARDAYKEN OYUNU YÜKSELTEBİLEN TEK PARTİ

Türkiye'de AK Parti iktidarı ile siyasette bugüne kadar bilinen tüm ezberlerin bozulduğunu belirten  Baştimar, Türkiye'nin 8 yıllık istikrarlı bir dönem geçirdiğini ifade etti.

Siyasette uzun ömürlü olamabilmenin tek yolunun hizmetten geçtiğini belirten Baştimar "Türkiye'de siyasi partiler iktidara geldikten sonra bir oy kaybına uğrarlar. Bunun nedeni seçimler öncesi halkın kendilerinden bekledikleriyle, seçimler sonrası aldığı hizmetin doğru orantılı olmamasıdır. 8 yıllık AK Parti iktidarı bize şunu gösterdi ki, siyasette güç hizmetin gücüdür. Siz halkınıza hizmet noktasında

gecenizi gündüzünüze katarak çalışırsanız, halk da bunun karşılığını size oy olarak verir. Bu nedenledir ki, başbakanımız sayın Erdoğan iktidardayken oyunu sürekli yükseltebilen tek liderdir."

HEDEFİM AK PARTİ ZİHNİYETİNİ KARS'A YERLEŞTİRMEK

AK Parti'nin Türkiye'de devrim gerçekleştirdiğini ama Kars'a bunun tam anlamıyla çeşitli nedenlerle yansıtılamadığını  ifade eden Baştimar, Ak Parti'nin çalışkan,hırslı insan odaklı hizmet zihniyetini Kars'a tam anlamıyla yerleştirmek  için aday olduğunu kaydetti.

Baştimar şunları söyledi:  "Önemli olan milletvekili olduğum takdirde Kars'a  ne yapabileceğimdir. Şimdi bakın diğer aday adaylıklarını açıklayan arkadaşlar gibi 'halktan gördüğüm talep üzerine' diye bir cümle kurmayacağım. Çünkü halkın kişiler üzerinde bir talebi yok. Halkın talebi; aş, iş, yol, su kısacası hizmet üzerine. Esas mesele burasıdır. Adaylık noktasına gelince. Siyaseti düşündüğüm ve siyaset yapmayı arzu ettiğim kentin memleketim Kars ve parti de AK Parti. Ancak öncelikle  bu karar benim tek başıma verdiğim bir karar değil. Ben yıllardır hem mesleki, hem sosyal hem de sivil toplum anlamında ortak akla inanarak hareket etmiş bir insanım. Dolayısıyla ailem, meslektaşlarım, STK'nın yöneticileri, iş ve sanat camiasından dostlarımla görüşmeler yapıtım. Benim amacım milletvekili rozetini takmak değil, Kars'a Milletvekili olarak ekonomik, sosyal, sanatsal ve siyasi katkılarda bulunmak" dedi.

Çak sayıda sivil toplum kuruluşlarından,valiliklerden çalışmalarından ötürü plaket aldığını belirten Baştimar Ayrıca siyasetçilerle gezdiği çok sayıda ülkede gördüklerini öğrendiklerini Kars'ın hakkettiği yere gelebilmesi için kullanacağını ifade etti.

BÖLGEDEKİ İLLER YENİDEN ANALİZ EDİLMELİ

Kars'ın ve çevresindeki illerin güçlü ve zayıf yönlerinin belirlenmesi, bu iller için yeni yol haritaları çizilmesi gerektiğini belirten baştimar,ancak bu durumda o bölgede başarılı olunabileceğini söyledi.

 

Özellikle Kars'ta hangi sektör veya sektörlere önem ve destek verilmesinin mutlaka belirlenmesi gerektiğini ifade eden Baştimar şunları söyledi:  ''Kalkınma ajanslarıyla iş birliği yaparak bölgedeki önceliğimizi belirleyeceğiz. Karsın ekonomik potansiyelini projelendireceğiz.. Bölge insanından talep ettiğimiz projeler söz konusu olacak. Onların oluşturdukları projelere destek vereceğiz. Hükümetimizin de desteği iye o bölgede yerinden ve yeniden kalkınma felsefesini oturtacağız. O bölgenin insanını o bölgede istihdam eden işletmeler kuracağız Kars'ın ekonomik değere dönüşebilecek doğal imkanları  çok geniş, bir çok sınır kapısı bölgede yer alıyor.Kars'ı  turizm ve tarımsal ürünleri ile markalaştırabiliriz.İnsanlar uzun süre yaşadıkları yerin farklılıklarına bazen varamıyor. Dışarıdan bir bakış açısıyla, İstanbul ve  Ankara'da yaşayan  Karslı işadamlarımızla,başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteği ile  bölgemizi inşallah bir cazibe merkezi haline getireceğiz.''

Kars'ın İl genelinin yanı sıra ilçelerde de önem vereceklerini belirten Baştimar, her ilçeye göre plan ve projelerinin bulunduğunu kaydetti. Her ilçenin önceliğini belirlediklerini ifade eden Baştimar, "İlçelerin yerel kalkınmada önceliklerine göre hareket edeceğiz. Sarıkamış'ı kayakla veya Şehitlerimizle, Çıldırı gölüyle, alabalığıyla, Arpaçay'ı, Akyaka'yı kuş cenneti gölüyle Anı Harabeleriyle kısacası her ilçeyi kendine has özelliği ile gündeme taşıyacağız. Oradaki esnafa katma değer sağlayacak özellikleri öne çıkartacağız" diye konuştu.

Sarıkamış şehitlerini devasa büyüklükte törenlerle anacaklarını belirten Baştimar, şunları söyledi: "6 ay öncesinden hazırlıklarına başlayacağımız "90 bin şehide 90 bin vefa" projesiyle Kars'a 90 bin kişiyi getirmeyi planlıyoruz. Bu projeyi 1 ay içerisine yayacağız. Sarıkamış tüm Türkiye'dir bu nedenle

tüm Türkiye'yi Sarıkamış'a taşıyacağız. Ve düşünebiliyor musunuz 90 bin kişinin Kars ve ilçelerine getireceği katkıyı. Esnafın belki 1 yıl içinde göremeyeceği müşteridir bu rakam. Bu insanlara Kars'ı ve ilçeleri gezdirici turlarda düzenleyeceğiz. İlçelerimizi, güzelliklerimizi gösterip yollayacağız. Ve bunu geleneksel olarak da yapacağız.

EN GENÇ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YAPMIŞ KİŞİLERDENİM

Siyasetin bir hizmet aracı olduğunun altını çizen Baştimar sözlerini şöyle sürdürdü; "Benim için bu konu ince eleyip sıkı dokumadan başlanılacak bir iş değildi. Çünkü böyle bir karar aldığımda severek yaptığım gazetecilik mesleğimdeki kariyerimi bırakmak durumundayım. Türkiye'de en genç bölge müdürü olmuş kişilerden biriyim. Van, Hakkari, Bitlis ve Ağrı gibi zor illerin bağlı olduğu bir bölge müdürlüğü bana emanet edildi ve çok şükür görev süremi layıkıyla tamamladım. Ve şuanda da İstanbul bölge Müdürlüğü'nde, medyanın merkezinde bu işi yürütmekteyim. Adaylık durumunda kariyerimi bırakacağımdan dolayı, tam bir konsensüs dahilinde, tartışmasız bir ortamda, tek amacın Kars'a hizmet olduğu bir anlayışla hemşerilerime hizmetten hiçbir zaman kaçınmayacağımı bilmenizi isterim" dedi.

ANADOLU'DAKİ GAZETECİLERİN SORUNLARIYLA İLGİLENECEĞİM

Anadolu ve Kars basının sorunlarına da değinen ve doğuda görev yapan gazetecileri başarılı bulduğunu belirten Baştimar; "Daha önce bölge müdürlüğüm görevini yürütürken doğuda gazetecilik yapmanın zorluklarını yakından izleme imkanım oldu. Tabi bu zorluğu sahadaki muhabirlerimizin daha çok yaşadığı da bir gerçek. Her ne kadar ulusal medyada yöneticilik yapıyor olsak da bizim de beslendiğimiz yerel medyadır, oradaki arkadaşlarımızdır. Şahsi görüşüm şudur ki bir yeri değiştirmek, geliştirmek istiyorsanız mutlaka orada görev yapan gazetecilerden işe başlamalısınız. Onları dinlemelisiniz, onlarla gezmelisiniz, onların şahit olduklarına şahitlik etmelisiniz ki yaşadığınız yeri anlayabilesiniz. Tabi sırça köşklerinde oturan, insanların içine çıkmayan gazetecilerden bahsetmiyorum. Özellikle yerel medyada görev yapan, her zaman halkın içinde olan gazeteci, muhabir ve yazar arkadaşlarımdan bahsediyorum. Vatandaşlarımız televizyonlarının başında sıcak evlerinde o haberleri izlerken, onlar o bilgileri kamuoyuna ulaştırmak için kar fırtına demeden, hatta zaman zaman tehditlere aldırış etmeden kameralarını çalıştırıyorlar, deklanşörlerine basıyorlar. Dolayısıyla özellikle yerel basın kuruluşlarının ve çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesi konusunda Hükümetin, Basın İlan Kurumu, Valilikler ve meslek örgütlerinin daha etkin çalışması gerekiyor. Yerel gazetecileri destekleyen kanunların çıkartılması gerekiyor. Bunun için çaba göstereceğim" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.