1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bayanların Sürücü kursu ilgisi
Bayanların Sürücü kursu ilgisi

Bayanların Sürücü kursu ilgisi

Bayan sürücü adayları sürücü kurslarına akın ediyor...

A+A-

Kars’ta bayan sürücü adayları sürücü kurslarına akın ediyorlar. Trafikte dikkatsiz araç kullanan sürücülere çağrıda bulunan bayanlar, trafik kazalarının en büyük nedeninin dikkatsiz araç kullanmak ve kurallara uymamak olduğunu söylediler. Kars Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan da bayanların trafikte daha dikkatli olduklarını ve büyün sürücülerin sayısının da her geçen gün arttığını belirtti.

Şu anda 40’ya yakın bayan sürücü adayının kurslarda eğitim gördüklerini ve 20’şerli gruplar halinde direksiyon eğitimi aldıklarını ifade eden Kars Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, kursiyerlerin hem derslerde hem de direksiyon eğitimlerinde daha rahat edebilmeleri ve dikkatlerinin dağılmaması için erkekleri ayrı bayanları ayrı gruplar halinde eğittiklerini kaydetti.

Kars’ın Subatan Yolunda direksiyon kursuna katılan bayan kursiyerler sabah saatlerinde Sürücü Kursuna gelerek dikkat etmeleri gereken konularda son bilgileri ve uyarıları aldılar. 22 kişilik sınıfta bu sabah eğitim alan 22 bayan sürücü adayı pür dikkat Ceyhan’ın anlattıklarını dinlediler ve ardından da eğitmenler eşliğinde eğitim güzergahına hareket ettiler.

Bayanlar globelleşen dünyamızda bayan-erkek herkesin araç kullanmasını bilmesi gerektiğini ifade ederek, günümüzde araç kumlanan sürücü sayılarındaki artışı da büyüyen ve gelişen ülkemizde ev ve iş arasındaki zamanın daha iyi değerlendirilmek istenmesine bağladılar. Araç kullanma isteğinin önce meraktan ardından da ihtiyaçtan kaynaklandığına dikkat çeken bayanlar, bayan olsun, erkek olsun herkesin arabasının olması gerektiğini, o yüzden de ehliyet kurslarının önemli olduğuna vurgu yaptılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.