1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bayram Mesajları...
Bayram Mesajları...

Bayram Mesajları...

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun...

A+A-

Birlik-beraberlik, dayanışma, paylaşma, barış ve kardeşlik gibi faziletli duyguları en yoğun şekilde yaşadığımız, önemli günlerden olan bir Kurban Bayramını daha idrak etmekteyiz.

Bayramlar; milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, birlik-beraberliğin, yardımlaşmanın kuvvetlendiği, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, insanları manevi bakımdan en üst seviyelere çıkaran mukaddes günlerdir.

Bayramlarımızın en önemli özelliklerinden biri de, yaşanan sevinci en geniş anlamda paylaşabilmek, çeşitli vesilelerle bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olmaktır. Bu bağlamda; geçtiğimiz günlerde Van ve çevresinde yaşanan ve milletimizi yasa boğan deprem felaketinde mağdur olan vatandaşlarımızın unutulmamasını, kurban bayramını vesile ederek herkesin elinden geldiği kadar yardım yapmasını temenni ediyorum. Devletimiz tarafından gerekli yardımlar elbette yapılmakta, yaralar sarılmaktadır. Ancak; vatandaşlarımız tarafından yapılacak yardımlar, hem millet olarak birlik-beraberliğimizin, dayanışma, paylaşma ve yardımseverliğimizin tüm dünyaya gösterilmesi bakımından anlamlı olacak hem de vatandaşlarımız, Kurban Bayramı'nı anlamına ve amacına uygun olarak kutlanmış olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Kars'lı hemşehrilerim olmak üzere; şehit ailelerimizin, gazilerimizin, Türk ve İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı kutlarken, her günümüzün bayramlar gibi olmasını, bu kutlu bayramın acıyla yoğrulan coğrafyalara huzur, kanayan yaralara merhem olmasını, mahsun gönüllere neşe, aziz milletimize, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.

Saygılarımla…

Ahmet KARA

Kars Valisi

19 Ekim'de  meydana gelen menfur terör saldırısı ve 23 Ekim yaşanan Van depremi ile ülkemiz büyük acılar yaşadı. Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Toplumsal yaşamımızda önemli yeri olan Milli ve Dini Bayramlar, bizlere bu acıları el birliği ile sarmaya, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlü kılmak, tarifsiz güzel duygular yaşamak için bir vesile olan Kurban Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın sevincini  yaşıyoruz.

Bayramlar, yaşama sevincini canlı tutmasının yanı sıra insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının arttığı, güzel duyguların içtenlikle paylaşıldığı ve insanların birbirlerine daha çok özen gösterdiği özel günlerdir. Bu yönüyle insanları kaygılardan uzaklaştırmakta, toplumsal yaşamda yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini anımsatmaktadır.

Bayramlar, bireyleri aynı düşünce ve değerlerde buluşturmakta, gönülleri yakınlaştırarak, kişisel çekişmelerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygula                 rının yeşermesine olanak sağlamaktadır.

Bu mübarek günde bütün dünyada süre giden kavgaların, çatışma ve kırgınlıkların son bulmasını, Şehit ve Depremzedelerin acılarının da  paylaşılacağı Kurban Bayramının,  Ülkemize ve Kars'lı hemşerilerimize  hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Ahmet ARSLAN ve Prof. Dr. Yunus KILIÇ

AK Parti Kars Milletvekilleri

Bayramlar ; toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, dostluk ve kardeşlik duygu ve hislerinin güçlendiği ve insan olmanın güzelliğinin daha yoğun hissedildiği çok özel günlerdir.

Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bayramlar, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmalı, özellikle bu günlerde birbirimize, şehrimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız.

Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece, daha güzel günlere ulaşacağımıza şüphe yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle; bayram süresince görevi başında olan tüm güvenlik görevlilerine, sağlık personeli ile tüm çalışanlara görevlerinde başarılar diliyor, askeri, adli mülki makamların çalışma arkadaşlarımın, bütün hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Nevzat BOZKUŞ

Kars Belediye Başkanı

Dayanışmayı ve yardımlaşmayı güçlendiren, birlik ve beraberliğin sürdürülmesine katkıda bulunan, insanları sıkıntı ve kaygılardan uzaklaştırarak ortak duygularda buluşturan bayramlar, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz müstesna günlerdir.

Van İlinde yaşanmış olan deprem felaketi sonrası halkımız, dayanışmanın, yardımlaşmanın ve kardeşliğin en güzel örneğini vermiş, Van için tek yürek olmuştur.  

İnanıyorum ki, birlik ve beraberlik içinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı bütün Milletimizin yüreğine ferahlık ve huzur verecek, toplumsal dayanışmamızı, kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde görev yapan mülki, adli ve askeri erkanla, tüm daire amir ve memurlarımızın, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve basın mensupları ile tüm Kars halkının Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Sami ÖZCAN

Kafkas Üniversitesi Rektörü

Değerli Karslı Kardeşlerimiz,

Halklarımızın büyük coşku ve sevgiyle kutladığı, insanlar arasında şefkat, merhamet ve paylaşma duygularını güçlendiren yeni bir Kurban Bayramı sevincini hep beraber yaşıyoruz. Eski tarihlerden beri Kurban Bayramı toplumlarımız arasında birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dostluğun en sıcak şekilde hissedildiği önemli günlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Kardeş Azerbaycan ve Türkiye halklarının bu bayramla daha iyi bir geleceğe, daha huzurlu bir dünyaya kavuşması temennisiyle kendi adıma, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu çalışanları adına tüm Karslı kardeşlerimizi en kalbi duygularla kutlar, gelecek yaşamlarında sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.

Ayhan SÜLEYMANOV

Azerbaycan Kars Başkonsolosu

Bayramlar bizleri birbirimize yaklaştıran, kırgınlıkların, dargınlıkların bir kenara bırakılarak birbirimizi hoşgörü içerisinde, sevgiyle, saygıyla, kardeşçe kucakladığımız müstesna ve güzel günlerdir.

Bayramın milletçe birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendireceği temennisi ile tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutlar, vatanımızın birliği ve selameti uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anar, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunar, bayramın Tüm İslam Alemine, Milletimize ve Karslı vatandaşlarımıza mutlu ve güzel günler getirmesini dilerim.

Cengiz ZEYBEK

İl Emniyet Müdürü

Muhterem Kars halkının Kurban Bayramı’nı kutlar, huzur ve refah içerisinde nice bayramlar diler, saygılar sunarım.

Osman ŞİMŞEK

Kars Defterdarı

İslam âleminin iki bayramından biri olan Kurban bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşı-yoruz. Bolluk ve bereketin yaşandığı bayramlar birbirimizle kaynaşmayı, yakınlaşmayı, paylaşmayı hatırlamak açısından Yüce Allah'ın bize sunduğu armağanlardır.

İnançlarımız, gelenekleri-miz ve göreneklerimiz doğrultusunda Kurban Bayramını da hep birlikte coşkuyla kutlayacak, acımızı beraberce paylaşarak azaltacağız. Sevincimizi de yine beraber paylaşarak çoğaltacağız. Çünkü sahip olduğumuz değerler inancımız, kültürümüz daima birbirimizle birlik ve beraberlik içinde olmayı, düşmanca değil kardeşçe geçinmeyi, ihtiyacı olanlara maddi manevi yardımda bulunmayı, komşusu açken tok yatmamayı, öksüz ve yetimlerin hakkını korumayı gerektirir.

Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Kurban Bayramının tüm İslam âlemine, milletimize, hemşerilerimize sağlık, huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Kısa bir süre önce kaybettiğimiz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ailelerine sabırlar diliyorum. Ayrıca Van depreminde hayatlarını kaybedenlere de rahmet diliyorum. Böyle acıların tekrar yaşanmamasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.  Sevgi ve saygılarımla hayırlı bayramlar dilerim.

Erdoğan YILDIRIM

Kars- Ardahan-Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.