1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BDP’den Kars’ın genel sorunları tespiti
BDP’den Kars’ın genel sorunları tespiti

BDP’den Kars’ın genel sorunları tespiti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Örgütü adına yazılı açıklamada bulunan BDP Kars İl Eş Başkanı Şengül Mehmetoğlu,

A+A-

Kars’ın il genelinde sorunlarını her ayın sonunda bir değerlendirerek basın marifetiyle kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu.

Amaçlarının iktidarı ve kurumları yıpratmak olmayıp, tam tersine yol gösterici ve yapıcı olacaklarının da bilinmesini istediklerini belirten Şengül Mehmetoğlu, Kars’ta geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde tespit ettikleri sorunları basın aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

NE KADAR İFTAR ÇADIRI VARSA, O KADAR DA YOKSULLUK VARDIR

Ramazan ayının İslam aleminin bereket ve mübarek ayı olduğunu da belirten Mehmetoğlu açıklamasında: “Bu ayda insanlar yaptıkları ve yapacakları iyilikleri ve yardımları gizli tutacaklarına, ramazan ayını siyasi şovlara dönüştürerek, iftar çadırlarında halkımızın duyguları istismar edilmiştir. Bir ülkede ne kadar çok iftar çadırı varsa, o kadar çok açlık ve o kadar çok yoksulluk var demektir. İktidarlar ya da belediyelerin amacı, çadırların sayısını değil, fabrikaların sayısını artırmak olmalıdır. Halka geçici olarak yemek verileceğine, iş verilmelidir ki herkes kendi evine kendi kazancıyla aşını pişirip onuruyla yaşayabilsin.” Dedi.

Eş Başkan Mehmetoğlu, daha sonra Kars’ta geçtiğimiz Temmuz ayı içersinde tespit ettikleri bazı sorunları ise şu şekilde sıraladı:

HASAN HARAKANİ PLAZASI İÇİN REFERANDUMA GİDİLSİN!

“Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Atatürk İşhanın yıkılarak, Faikbey Caddesinde boş arsa olarak duran İl Özel İdaresine ait gayrimenkulun Hasan Harakani Plaza olacağı kamuoyuna duyurulmuştur. Biz Barış ve Demokrasi Partisi olarak Hasan Harakani Hazretleri adının Müslümanlar için ne kadar anlam ifade ettiğini bildiğimiz için bu ismin ticarete bulaşmasını, ticaretle anılmasını değil ibadetle anılması taraftarıyız. Ayrıca burada bir plazmanın bir alış veriş merkezinin kurulması küçük esnafımızın dükkan kapatmasına neden olacağı gibi, Kars’ın sıcak parasının dışarıya gitmesine neden olacaktır. Zaten Kars esnafı var olan büyük alışveriş merkezleri nedeni ile epeyce sıkıntı çekmektedir. Kentimizde yükselen plazalar deği, parklar ve yeşil alanlar olması daha faydalı olacaktır. Bu yerin plaza olmasına asla izin vermeyeceğiz. Yaşlılarımıza ve halkımızın sabahları temiz bir hava alması için yeşil bir park yapılması taraftarıyız. Bu tür önemli ve merkezi yerde bulunan kamu alanlarının, akıbetine birkaç bürokratın değil, Kars halkının karar vermesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun için bu alanla ilgili Kars’ta referanduma gidilmesini öneriyoruz.

BAKAN MEHDİ EKER, KARS’TA TARIM VE HAYVANCILIĞIN BİTTİĞİNİN FARKINDA DEĞİL

Temmuz ayı içinde ilimize gelen Tarım Bakanı Sayın Mehdi Eker, sanırım Kars’ta hayvancılığın yanlış politikalara sonucunda bitme noktasına geldiğinin farkında değildir. Sn. bakan Kars’ta hayvan üreticileri ile yapmış olduğu toplantıda üreticilere adeta birer nazar boncuğu vererek şap hastalığında hayvanları ölen üreticimize ve çiftçimize hiçbir taahhütte bulunmamıştır. Buradan sesleniyoruz Tarım Bakanına çok acil bir şekilde ithalatı durdurun. Siz ithalatı durdurmazsanız halkımız sizi durduracaktır. Bu kurban bayramında da kurbanlıkların ucuza gitmesine izin vermeyeceğiz.

TOKİ İNŞAATINDAKİ İŞ KAZALARINDAN ÖLENLER İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

TOKİ’nin Bayrampaşa Mahallesinde başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan inşaat çalışmalarında yeteri kadar can güvenliğinin alınmaması sonucu işçilerimiz yaralanmaktadır. Konya ilgililerin eğilmesini davet ediyor, işçilerimizin can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu bir kez daha burada vurguluyoruz. Ayrıca ölen işçi içinde suç duyurusunda bulunuyoruz.

KARS’TA YOL SORUNU DEVAM EDİYOR

Kars Belediyesinin seçimin bittiği günden bu yana yol yapım çalışmalarını erteleyerek Kars’ın yollarını, gelenin gidenin diline düşürdüğü çok yakın bir zamana kadar bilinmektedir. Ancak, seçime kaç ay kala devletin bütün imkanlarını seferber ederek şehir merkezinde asfaltlama çalışması yapmasını yetersiz görüyor, enkaza dönmüş mahalle, cadde, sokak ve yollarının da yapılmasını buradan kamuoyuna duyuruyoruz.

TRAFİKTE YÖN TARTIŞMASI

6-29 Temmuzda ilimizde başlayan tek yön uygulaması esnafı sıkıntıya sokacağı gibi, trafik cezalarının artmasına, benzin ve mazot israfına yol açacağı için uygulamanın bir kez daha gözden geçirilmesini talep ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.