1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BDP’nin Nevruz kutlaması
BDP’nin Nevruz kutlaması

BDP’nin Nevruz kutlaması

DEHAP eski Başkanı, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, BDP’nin Kars’ta düzenlediği Nevruz programında konuştu.

A+A-

Yeni bir anayasanın Kürtlerin haklarını da kapsayacak şekilde olması gerektiğine vurgu yapan Bakırhan, “Umut ediyorum ki yeni anayasa demokratik olur. Bugün panzerlerle, coplarla bekleyen polisler bizimle birlikte kutlamalara katılır” dedi.

Tuncer Bakırhan, “Bugünler çok kolay gelinmedi. Bu gün eğer Türkiye’nin dört bir yanında milyonlar bir araya gelip, barışı, demokrasiyi, kardeşliği eşit ve onurlu bir şekilde bir arada yaşamayı tartışıyorsa bunun bir karşılığı vardı. BU karşılığa, Kürtler, Türkler, Devrimciler, Emekçiler büyük bedeller ödeyerek bu günlere getirdi” şeklinde konuştu.

Bakırhan daha sonra şunları söyledi; “Hükümet ve Türkiye’yi yöneten egemenler, dün ve bugün Milyonlarla sokağa çıkan Kürtlerin mesajını net bir şekilde algılamalıdır. Bu Mesajı doğru okumalıdır. Bu gün barışçıl bir şekilde meydanları dolduran, demokratik hak ve özgürlüklerini haykıran Kürtlerin mesajları bir kez daha es geçilmemelidir. Artık Kürtlerin hak ve özgürlük talepleri, ne top ve tüfeklerle, nede zulümle, ne de yöneticilerimizi cezaevlerine tıkamakla bastırılamaz. Bunu iyi görüp ve anlamalıdırlar.”

Bakırhan, “İktidar partisi ve muhalefet partileri de şimdi yeni anayasadan bahsediyor. Dilerim yeni anayasa demokratik ev katılımcı olur. Yeni anayasa demokratik olursa bu ülkede ne çatışma olur, ne gerginlik olur, ne cop ve dipçik olur. Ne de bugün Kars’ta gördüğümüz gibi en doğal bayramımız olan Nevruz bayramında panzerlerin, polislerin, jandarmaların dipçikleri altında kutlamalar yapmayız. Umut ediyorum ki Kürtlerin hak ve özgürlükleri karşılandığı zaman bugün panzerleriyle burada duran Polisler ve askerler de bizimle birlikte burada kutlamalara katılacak, o günlere kavuşacağız. Buna kavuşmak hepimizin elindedir” dedi

Kars Cumhuriyet meydanında BDP Kars il teşkilatının organize ettiği Nevruz Kutlamalarına ise BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, Dağpınar belediye başkanı Ayhan Erkmen, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Kars il Başkanı İdris Ağbaba ile çok sayıda BDP’li katıldı. BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ve İl teşkilatı, kutlama alanında hazırlanan Nevruz ateşini beraber yaktılar. Daha sonra Seyda Perinçek Kürtçe şarkılarıyla BDP’lilere bir konser verdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlama programı sorunsuz bir şekilde sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.