1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Belediyeden Akkiraz'a Yanıt
Belediyeden Akkiraza Yanıt

Belediyeden Akkiraz'a Yanıt

Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz'ın Kars Belediyesi tarafından 4-10 Mart tarihleri arasında düzenleyeceği Kültür ve Sanat Festivali'nde konser vermesinin, CHP'ye geçtiği için iptal edildiği yönünde çıkan haberlere belediyeden yanıt geldi.

A+A-

Kars Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Şefi ve Festival Sorumlusu Özlem Öztürk, sanatçı Sabahat Akkiraz ile sözleşme yapılmadığını söyleyerek, hiçbir zaman sanatçıların hangi partiye mensup olduklarından ilgilenmediklerini kaydetti. Sabahat Akkiraz ile sözleşme yapılmadığına dikkat çeken Öztürk, "4-10 Mart 2011 tarihleri arasında Kültür sanat etkinliğimizi projelendirdik. Bunun hazırlığına başladık. İstanbul'daki festival tasarımcı arkadaşlarımız bize birçok sanatçıdan fiyat teklifi aldılar. Bunun içerisinde Sabahat Akkiraz da vardı. Bize gelen fiyat tekliflerinde sanatçılara baktık bütçemize uygun olan birkaç sanatçıyı seçtik ve diğerlerini eledik" dedi.

Sanatçı Sabahat Akkiraz'ın siyasi boyutuyla hiçbir zaman ilgilenmediklerini vurgulayan Öztürk, "Sabahat hanımın CHP'ye geçmesi ile veya da farklı bir siyasi boyutta olmasından dolayı iptal edildi diye bir şey söz konusu değildir. Sabahat hanımın CHP'ye geçmesi bizi bağlamaz. Basında yer alan haberler asılsızdır. Hiçbir sanatçı ile sözleşme yapmadık. Hiçbir sanatçı ile anlaşmadık. Biz sadece festivalci tasarımcı arkadaşlar birçok sanatçıdan fiyat teklifi almışlar. O fiyat tekliflerini biz değerlendirdik. Sadece uygun olmadığını görünce eledik o kadar" diye konuştu.

"SABAHAT AKKİRAZ'DAN SADECE FİYAT TEKLİFİ ALDIK"

Türk Halk Müziği sanatçı Sabahat Akkiraz'dan sadece fiyat teklifi aldıklarını ifade eden Özlem Öztürk, "Biz sanatçının kendisinden sadece fiyat teklifi aldık. Burada konser vermesi için fiyat teklifi aldık o kadar. Bunun yanında bir çok sanatçıdan fiyat teklifi aldık. Biz getireceğimiz konser verdireceğimiz sanatçıların hiçbir zaman siyasi boyutuna bakmıyoruz. Biz buradaki halkın dinleyebileceği, halkın istediği sanatçıları getirmeye çalışıyoruz. Sanatçıların siyasi görüşleri bizi ilgilendirmiyor. Biz sanatçının sanat bölümüne bakıyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.