1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beyaz Meleklere Kırmızı Karanfil
Beyaz Meleklere Kırmızı Karanfil

Beyaz Meleklere Kırmızı Karanfil

Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi, Hemşireler Haftası münasebetiyle Devlet Hastanesi’nde hemşirelere kırmızı karanfil dağıttı.

A+A-

Hemşireler Haftası münasebetiyle başta Kars Devlet Hastanesi olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü ve Çeşitli Sağlık Kuruluşlarında Görev yapan Hemşireleri ziyaret eden Türk Sağlık-Sen Kars il Başkanı Erhan Sarıkaya ve Türk Sağlık Sen Şube Başkan Yardımcıları Murat Şanlı, Erkan Yıldız, Dr İsmail Aydın beraberlerinde Türk Sağlık Sen Hastane İşyeri temsilcileriyle birlikte hemşirelere karanfil dağıttı.

Bu önemli günde hemşirelerle beraber olan Türk Sağlık-Sen Kars il Başkanı Erhan Sarıkaya, sorunlar yumağı içerisinde olan hemşirelerin sorunlarının çözülmeden Hemşireler Gününün kutlanmasının anlamsız olduğunu dile getirdi.

Sarıkaya, “Türkiye'de hemşirelerin sorunlarının çözülmesi için gerekli adımların. Atılarak. Sorunlar yumağından hemşirelerimizin kurtarılmasını bekliyoruz. Hastanelerde ve sağlık ocaklarında en fazla sözlü ve fiziksel şiddete uğrayanlar hemşirelerimizdir. Şiddetin rutin hale geldiği sağlıkta en fazla mağduriyeti yaşayan hemşirelerdir. Yapılan bazı araştırmalarda hemşirelerin şiddete maruz kalma oranının yüzde 98'lere çıkması durumun vahametini göstermeye yeterlidir. Ne zaman önlem alınacak merakla bekliyoruz. Kamuda görev yapan bir hemşiremiz 3,5 yılını nöbet tutarak geçirmektedir. Sağlık Bakanlığı'nda 73 bin, üniversite hastanelerinde 15 bin ve özel sektörde 16 bin olmak üzere toplam yaklaşık 104 bin hemşire ülkemizde görev yapmakta, bir hemşireye 692 kişi düşmektedir. Vekil ebe-hemşirelik gibi istihdam modelleri ile kamuda ortalama 800 TL ücret ile zor şartlarda çalıştırılmaktadırlar. Bu duruma tepki gösteriyoruz.” dedi.

Başkan Yardımcısı Murat Şanlı ise şunları söyledi: “Türkiye’de bir sözleşmeli memur dramı yaşanmaktadır. Hemşirelerimiz sözleşmeli istihdamın kurbanı olarak eşlerinden, çocuklarından ayrı yaşamak zorunda bırakılmışlardır. Kahramanmaraş'ta evinden 63 kilometre uzakta görev yapan sözleşmeli hemşire annelerini haftada 1 gün görmeye dayanamayan çocukların Cumhurbaşkanına mektup yazması hafızalarımızdadır. Ailesinden, eşinden 600 kilometre uzakta görev yapanların yaşadıkları mağduriyeti anlatacak kelime yoktur.

Ayrıca hemşirelerimiz, lojman ve kreş gibi sosyal sorunların yanı sıra malzeme eksikliği, fiziki mekan yetersizliği gibi çalışma ortamlarında olumsuzluklarla karşılaşmaktadırlar. Hemşire arkadaşlarımızın bu sorunlarını çözmesi için. Biz iktidara çağrı yapıyoruz. Yılın hemşiresini seçmelerini değil, yıllardır biriken sorunları çözmelerini talep ediyoruz. Bu aynı zamanda tüm hemşirelerimizin beklentisidir. Artık sorunlar tahammül sınırlarını aşmıştır. Hemşirelerimizin sesine kulak verilmelidir.

Her türlü olumsuzluğa rağmen milletimizin sağlık hizmetine ulaşması için başarıyla görevlerini yürüten hemşire arkadaşlarımızı takdir ediyor, kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum