1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bingöl:"Ermeniler Halamı Katletti!"
Bingöl:Ermeniler Halamı Katletti!

Bingöl:"Ermeniler Halamı Katletti!"

'Ermeniler'den özür diliyoruz' kampanyasında yer aldığı için eleştirilen Yavuz Bingöl çarpıcı açıklamalar yaptı...

A+A-

Abbas Güçlü ile Genç Bakış önceki gece 72. Koğuş filminin ekibini ve Türk edebiyatının unutulmaz kalemi Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçüyü ağırladı.

Maltepe Üniversitesi'nden ekrana gelen programda gençler yine çarpıcı sorularına yanıt aradı. Bir öğrencinin Yavuz Bingöl'ün "Ermeniler'den özür diliyoruz" kampanyasına attığı imzayı eleştirmesinin ardından bazı öğrenciler sanatçıyı protesto eden pankart açtı.

BU MESELE BİTSİN ARTIK

Bingöl ise eleştirileri yanıtladı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği programda Kerem Alışık ise 72. Koğuş için yazdığı şiiri okudu.

Halasının Ermeniler tarafından katledildiğini söyleyen Bingöl şöyle konuştu: "Siz hiç haklı durumdayken kimseden özür dilemediniz mi? Annemin halası Ermeniler tarafından katledilmiş. Hem de göğüs uçları kesilip tecavüz edilerek. Ailesinde bu acıyı yaşamış biri olarak 'Yeter artık arkadaş bu mesele bitsin ben özür diliyorum' dedim."

SOYKIRIM DEMEDİK

Ünlü sanatçı özür dileme kampanyasının da şöyle başladığını anlattı: "Avusturalya'da Ermeni bir profesör ve ekibi toplandı. Onlar da bizden özür dileyeceklerdi. Ermeni diasporası bizim gibi bu işin bitmesini arzu edenleri istemiyor. Kendi profesörlerini tehdit ettiler. Kars'ta, Erzurum'da katledilmiş Türkler'den özür dilemediler."

Metinde "soykırım" demediklerini belirten Bingöl sözlerini şöyle sürdürdü: "Soykırımı da asla kabul etmem. O kampanya çok iyi niyetli bir işti. Sizleri incittiysem tabii ki Türk halkından özür dilerim. Benim orkestramda bir Azeri, iki Ermeni arkadaş var. Hrant Dink öldürüldüğü zaman ben o Ermeni müzisyen arkadaşlarımın yüzüne bakamadım. 100 yıldır bu ülkede Ermeni sorunu kuşaktan kuşağa yayılıyor. Savaş kan gözyaşı yetti artık. Bu memlekette kardeş kardeşi vurmasın, PKK olayı bitsin, Ermeni meselesi çözülsün. Dürüst ve namusluyum. İnandığımı yaparım...

İDAMDA SINIFTA KALDIK

72 Koğuş'ta suçsuz olduğu halde idama mahkum edilen genç bir kadını canlandıran Songül Öden de idama karşı olduğunu belirtti. Sanatın bilinçlendirmek gibi bir görevi olduğunu ve dünyanın sanatla gelişip güzelleşeceğini anlatan ünlü oyuncu şunları söyledi: "Bizim ülkemiz idamlar konusunda sınıfta kalmış bir ülke. Başbakanını idam etmiş. Keşke bu ülkede 20 yaşında çocuklar idam edilmeseydi. Dünyayı değiştirmek isteyen, bir şeyler yapmaya çalışan çocuklar keşke öldürülmeseydi. O yüzden üniversiteli arkadaşlarımın bütün özgürlüklerini ayakta alkışlıyorum. Sonsuz derecede anlayışla bakıyorum."

DÜNYA ASLINDA 72. KOĞUŞ

Kerem Alışık ise 72. Koğuş filmi hakkında bilgi verdi. Büyük bir riski Yavuz Bingöl'le göze aldıklarını söyleyen Alışık şöyle konuştu: "72. Koğuş bir edebi eseri sinemaya uyarlamak adına zor bir işti. 40'lı yıllarda bir sürü insan sabun yapıldı, donarak öldü ya da yakıldı ve bir sürü insan da buna sessiz kaldı. Bazen sessiz kalmak suç işlemekten daha beter bir suç. Sessiz kalmayalım. Şu anda aslında dünya da 72. Koğuş. Ülkeler bazında da bir yanda ezenler bir yanda ezilenler var. Üç kuruşu paylaşan Ahmet kaptanlar da üç kuruşa arkadaşını satan berbatlar da şu anda bu dünyanın içinde var."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.