1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Bir Şizofrenin Anıları” sahnelendi
“Bir Şizofrenin Anıları” sahnelendi

“Bir Şizofrenin Anıları” sahnelendi

Kars Dolunay Derneği’nce, DPT ve SODES desteğiyle başlatılan ve Kars Valiliği koordinasyonunda yürütülen “Bilinçli Gençlik Engelsiz Yarınlar” projesi kapsamında “Bir Şizofrenin Anıları” sahnelendi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tiyatro Kulübü öğrencilerinden Sıla Can Budak ve Fatma Nur Ekinci tarafından yazılan “Bir Şizofrenin Anıları” isimli tiyatro oyunu Erdoğan Karaşah yönetiminde KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Salonu’nda Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından sahnelendi.

KAÜ Bahar Şenlikleri ve 3. Kafkas Üniversitesi oyunları kapsamında sahnelenen oyuna Prof. Dr. Sami Özcan ve eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan ve Dolunay Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker, Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, engelliler ve öğrenciler katıldı.

Oyuna bir şizofren hastasının salona geç kaldığını düşünerek acele etmesi sonucu izleyicileri rahatsız ederek yerine geçmesiyle başlandı. Engelli insanların bir arada oturup dertlerini birbirlerine ifade etmeleri sonucu iyi ve kötü yanlarının yani siyahla beyazın birbiriyle atışmaları ele alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.