1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Birtane: "Kars Kazandı"
Birtane: Kars Kazandı

Birtane: "Kars Kazandı"

Kars Bağımsız Milletvekili Mülkiye Birtane, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Karslılar artık farklı bir sesin çıkmasını bekliyorlardı. O ses de Birtane olacak ve bu gün ben değil, Karslılar kazandı.”dedi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars’ta Barış, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun Bağımsız Kars milletvekili adayı Mülkiye Birtane’nin seçimi kazanmasın ardından kendisini destekleyen binlerce BDP’li, İl Binası önünde havai fişek gösterileri eşliğinde ve halaylar çekerek kutlama yaptı.

Kutlamalar için ilçelerden ve köylerden gelen binlerce BDP’li, burada saatlerce zafer işareti yaparak slogan attı. Kutlamalar geç saatlere kadar devam etti.

KARSLILAR, ARTIK FARKLI BİR SESİN DEÇIKMASINI BEKLİYORDU

Öte yandan, Birtane yaptığı açıklamada mutluluğunu dile getirerek, “Bu seçim, Kars’ta emeğin, özgürlüğün, demokrasinin barışın ve kardeşliğin kazanımı oldu. Kars halkına çok teşekkür ediyorum. Çünkü bugün Mülkiye Birtane değil, onlar kazandı, Kars halkı kazandı. Çünkü bu Kars’taki tüm halkların özlemiydi.  Başlarına bela olan iktidardan kurtulmanın yollarını arıyorlardı. Kars’tan farklı bir sesin de çıkmasını bekliyorlardı. Ve şimdi o farlı sesi yakaladılar. O seste artık bundan böyle ben olacağım. Kars halkına, BDP’lilere, emeği geçen yoldaşlarımıza, çok teşekkür ediyorum. Ayrıca ayrım yapmadan seçim süreci boyunca bizlere destek verdiğiniz için siz basın mensuplarına da çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrada değerli basınımızla birlikte olacağız. Her şeyi birlikte değerlendireceğiz. Şu anda çok heyecanlıyım ve bloğun kaç oy aldığını bilmiyorum. Şu adda BDP’li yoldaşlarımızın yoğun bir sevgi seli ve coşkusu var.” dedi.

bdp.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum