1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bozkuş: Bize güvenin
Bozkuş: Bize güvenin

Bozkuş: Bize güvenin

Kars Belediye Başkanı Ak Parti’li Nevzat Bozkuş, asfalt çalışması, yeni yapılması planlanan şehir stadyumu ve TOKİ Kentsel Dönüşüm projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

12 Kilometrelik asfalt çalışmasının 3.5 kilometresinin tamamlandığını söyleyen Bozkuş, Şehir Stadyumu için de Spor Bakanlığı ile yazışmalarının devam ettiğini bildirdi. Bozkuş ayrıca Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerinde projelendirilen TOKİ için de vatandaşların Belediyeye güvenmelerini istedi.

ASFALT ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Bozkuş, “Bu güne kadar Faikbey, Atatürk ve Kazımpaşa caddesini tamamladık. Bunların yaklaşık uzunluğu 3.5 kilometre asfalt çalışmamız tamamlandı. Bu anda İnönü Caddesine girdik burasıyla birlikte 12 kilometrenin 5 kilometresi bitmiş olacak. Çalışmalarımız ise seyrinde devam ediyor. İnönü caddesinden sonra Meydan kısmı ve Cumhuriyet Caddesi’nden devam edeceğiz. Ardından Halitpaşa Caddesi’nin de bir kısmı asfaltlanacak ve bu yıl ki programımız bu şekilde sonuçlanmış olacak.” dedi

YENİ STADYUM İÇİN SPOR BAKANLIĞI İLE YAZIŞMALAR SÜRÜYOR

Kars’a yeni yapılması planlanan Stadyum için Spor Bakanlığı ile yazışmalarının devam ettiğini söyleyen Bozkuş, Eski stadyumun ise otel ve iş merkezi yapılmasını planladıklarını bildirdi. Bozkuş şunları söyledi; “ Şehir Merkezinde ki stadyumumuz, Futbol Federasyonu tarafından da kabul görmeyen bir stat. Bununla ilgili olarak Spor bakanlığa müracaatımızı yaptık. Mevcut stadyumun yerine yeni bir stadyum, kapalı spor salonu ile antrenman sahası teklif ettik. 58 Bin 500 metrekare yer tahsis edildi. İlgili Genel Müdürlük ile yazışmalar devam ediyor. Komisyon marifetiyle yeni yapılacak olan stadyumun değeri tespit edilerek bize son değerler verecekler. Karşılıklı protokol yaparak yeni stadyum yapılacak. Yeni Stadyum bittikten sonra eski Stadyumun olduğu yere iş merkezi ve otel yapmayı planlıyoruz. Yapılacak olan iş merkezinin bütün bölgeye hizmet edecek bir iş merkezi olmasını istiyoruz. İlimiz artık göç veren değil göç alan bir il olacak” diye konuştu.

ORDAN BURDAN DUYDUKLARINA DEĞİL, BELEDİYE’YE İNANSINLAR

Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerine yapılacak olan TOKİ için vatandaşların ordan buradan duyduklarına değil, Belediyeye inanmalarını vurgulayan Bozkuş; “TOKİ ile yapmış olduğumuz protokol gereği, Mimari projesi hazırlanan ve hak sahipleri ile senet imzalaması devam eden kentsel dönüşüm projesi ile 2030 konut yapılacak. Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerinde oturan vatandaşlarımızdan isteğimiz, bir an önce gelip senet imzalansınlar. Çünkü kendi lehlerine olan bir karar olacaktır bu karar. Hem de şehrimizin genel anlamda görünümü de değişmiş olacak. Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Oradan buradan duyduklarına inanmasınlar, belediye ye inansınlar ve güvensinler bunu özellikle rica ediyorum” şeklinde konuştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.